Porsche 356, het blijft een beauty

De voorloper van de Porsche 911 staat momenteel ruim tentoongesteld in het museum van Autoworld te Brussel. RallyandRaces ging vandaag langs en zag prachtige exemplaren…

Net na de tweede wereldoorlog creëerde Ferry Porsche de 356, Ferry was de zoon van prof. Ferdinand Porsche. De succes story begon in Oostenrijk, meer bepaald in Gmünd. De eerste exemplaren werden volledig gemaakt in aluminium en na de verhuis richting het Duitse Stuttgart in 1950 ging men over naar staal.

De Porsche 356 was tot 1965 in productie. In totaal werden er tussen 1948 en 1965 76.313 exemplaren van de Porsche 356 gebouwd.

De wagen spreekt tot vele liefhebbers hun verbeelding, ook tot die van mij! De prijzen die momenteel betaald worden spreken echter ook tot de verbeelding…

Hierbij enkele foto’s, voor de liefhebbers zeker een bezoekje brengen aan Autoworld, nog tot 30 augustus zijn deze beauty’s te bewonderen.

Een album kan u bekijken via onze rubriek foto’s.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws