Max Verstappen … dan toch!

Geen overwinning deze keer voor Mercedes tijdens de ’70th Anniversary Grand Prix’ op het circuit van Silverstone, het was Max Verstappen die dankzij een slimme bandenstrategie met de overwinning aan de haal ging.

Hij ging als vierde van start, nam al vlug de derde plaats in van Hülkenberg en na 14 ronden moesten de beide Mercedes bolides binnen voor nieuw rubber. Verstappen liet meteen weten dat het rubber onder zijn bolide nog prima was. Even kwam Hamilton nog aan de leiding terug na de tweede stop van Verstappen maar met de ervaring van de vorige race nog in het geheugen nam men geen risico bij Mercedes, ook Hamilton moest terug binnen.

Lewis Hamilton op plaats twee en Valtteri Bottas op plaats drie, na de succesreeks een beetje een zure appel om in te bijten voor de beide heren en voor Mercedes.

Leclerc kon de schade voor Ferrari opnieuw beperken door zijn vierde plaats, Vettel moest vrede nemen met plaats twaalf.

Wat als Verstappen en Hamilton beide in een Mercedes zouden rijden…

Foto met dank aan Red Bull Content Pool – Getty Images

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws