Regen tijdens de allereerste kwalificatie van de Belcar 2020

Na regen komt zonneschijn … maar dat was deze voormiddag tijdens de kwalificaties van de eerste en langverwachte race van het Belcar Endurance Championship wel even anders. Gezien de weersvoorspellingen van meer dan 30 graden had waarschijnlijk niemand rekening gehouden met regen of zelfs onweer. De kwalificatie was een dikke tien minuten bezig en even later viel de regen met bakken uit de lucht.

Een snelle tijd neerzetten was eigenlijk niet meer mogelijk tenzij je in die eerste tien minuten over het nieuwe asfalt reed. Gilles Magnus was daar één van en hij zette in zijn Norma M20FC van Russel Racing by PK Carsport een tijd neer van 1:37.338 die snel genoeg bleek voor de pole.

Tim Verbergt klokte in de Norma van Deldiche Racing de tweede tijd (1:37.878) voor Stienes Longin, eveneens in een Norma M20 van Krafft Racing (1:38.354)

In Belcar 2 was Ugo De Wilde in zijn Porsche 991 het snelst, Kenneth Linthout deed hetzelfde in de Belcar 3 met de Lamborgini Super Trofeo.

Over een klein uur start de eerste race van het Belcar Endurance Championship die live te volgen is.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws