Opnieuw twee zeges voor Belgian Audi Club Team WRT

Niets lijkt Belgian Audi Club Team WRT en zijn Audi R8 LMS GT3 te kunnen stoppen! Na een zege tijdens de openingsmanche van de Endurance Cup van de GT World Challenge Europe twee weken geleden in Imola, telt het Belgische team nu ook twee overwinningen in Misano, het decor van de eerste afspraak van de Sprint Cup. Dankzij die twee successen, de vrucht van fantastisch teamwerk, vertrekken Dries Vanthoor en Charles Weerts uit Italië als leiders in het kampioenschap.

De raceweekends lijken wel een kopie van elkaar voor Belgian Audi Club Team WRT. Voor de derde keer in evenveel weekends mochten de troepen van Vincent Vosse immers proeven van de zegechampagne. In Imola, tijdens de opener van de GT World Challenge Europe twee weken geleden, op de Lausitzring voor de aftrap van de ADAC GT Masters vorige week en afgelopen weekend in Misano, waar het startschot werd gegeven van de Sprint Cup van de GT World Challenge.

Aan de Adriatische kust kon de Belgische formatie zelfs twee zeges (in drie races) opstrijken met zijn Audi R8 LMS. “Wat een team!” jubelde Dries Vanthoor na zijn tweede succes met teamgenoot Charles Weerts. “We wonnen tweemaal, maar dan wel dankij uitstekend werk van het volledige team. Onze mecaniciens hebben eens te meer geschitterd tijdens de pitstops door de banden te wisselen aan een razendsnel tempo. Die kerels zijn legendes! Het is een verdiende beloning voor hun keiharde werk in het atelier, waar ze alle dagen trainen. Hoed af!”

Naast het team was het echter Dries Vanthoor zelf die aan de basis lag van de zege in de eerste confrontatie, dankzij een fantastische inhaalbeweging op de Bentley van Nelson Panciatici op enkele minuten van het einde. En zoals dat het geval was tijdens de eerste race, vertrok de tandem Dries Vanthoor-Charles Weerts opnieuw vanop de vierde plaats in zijn jacht naar de zege in het derde treffen van het weekend. “Twee zeges en een vierde plaats: ik denk dat we goed aan het Sprint-kampioenschap van de GT World Challenge Europe begonnen zijn”, glimlachte Charles Weerts. “Ik ben echt heel gelukkig met de start van dit seizoen. Bedankt vooral aan onze mecaniciens, die opmerkelijk werk hebben verricht en supersnelle pitstops hebben uitgevoerd, en bedankt ook aan Dries voor een foutloze job. Ik kan niet wachten op de Nürburgring, volgende week in het kader van de ADAC GT Masters en begin september voor de GT World Challenge Endurance.”

Ook de andere wagens van het team konden zich onderscheiden, met onder meer de tweede plaats voor Kelvin van der Linde en Ryuichiro Tomita tijdens de eerste race. De Zuid-Afrikaan en de Japanner hadden niet alleen een aandeel in de dubbelzege voor WRT, maar scoorden nadien ook de kostbare punten van de zevende en vijfde plek. De broers Hamza van Jusuf Owega, slachtoffers van een aanrijding in de eerste manche, kwamen sterk terug op zondag met twee zilveren medailles in de Silver Cup, de competitie voor rijders uit de Silver-rangschikking.

Vincent Vosse had dan ook weinig moeite nodig om een glimlach op zijn gezicht te toveren: “Wat kan ik zeggen?” lacht de Team Principal. “Ik ben gelukkig en dan valt er weinig te vertellen. We zijn uitermate tevreden met dit weekend en ik wil het volledige team feliciteren: de rijders hebben zich getoond op het circuit, de ingenieurs hebben alles gegeven om de auto’s op punt te zetten en de mecaniciens krijgen een pluim voor hun pitstops en de herstelling van de #33 van de broers Owega op zaterdagavond na de crash. Wat een prachtig weekend! Laat het vervolg maar komen…”

De volgende manche van de GT World Challenge Europe vindt plaats op de Nürburgring, met een race van zes uur voor de Endurance Cup op 5 en 6 september. Volgende week al zal Team WRT echter de tweede meeting uit zijn geschiedenis in de ADAC GT Masters (het Duitse kampioenschap) betwisten… op de Nürburgring eveneens. In beide gevallen hebben de mannen van Vincent Vosse maar één ambitie: nieuwe overwinningen binnenhalen!

Resultaten

Race 1:

 1. Vanthoor-Weerts (Audi R8 LMS) 35 ronden
 2. Tomita-van der Linde (Audi R8 LMS) +0s871
 3. Gounon-Panciatici (Bentley Continental) +4s366
 4. Stolz-Engel (Mercedes AMG) +5s242
 5. Rougier-Haase (Audi R8 LMS) +5s589
 6. H.Owega-J.Owega (Audi R8 LMS) +10 tours (3de in Silver)

Race 2:

 1. Boguslavskiy-Marciello (Mercedes AMG) 36 ronden
 2. Stolz-Engel (Mercedes AMG) + 0s375
 3. Rougier-Haase (Audi R8 LMS) + 0s981
 4. Vanthoor-Weerts (Audi R8 LMS) + 1s258
 5. Altoè-Costa (Lambo Huracan + 2s412
 6. Tomita-van der Linde (Audi R8 LMS) + 4s286
 7. H.Owega-J.Owega (Audi R8 LMS) +13s345 (2de Silver)

Race 3:

 1. Vanthoor-Weerts (Audi R8 LMS) 36 ronden
 2. Rougier-Haase (Audi R8 LMS) + 0s712
 3. Mosca-Drudi (Audi R8 LMS) + 1s342
 4. Stolz-Engel (Mercedes AMG) + 2s710
 5. Tomita-van der Linde (Audi R8 LMS) + 3s071
 6. H.Owega-J.Owega (Audi R8 LMS) +13s345 (2de Silver)
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws