Overwinning voor Russel Racing in eerste wedstrijd van uitgesteld seizoen

In een Norma M20 FC hebben Hans Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonck gisteren namiddag de eerste manche van het toch wel zeer lang uitgestelde seizoen gewonnen.

Door de regen die in de late voormiddag tijdens de kwalificaties met bakken uit de lucht viel en nog wat lichte regen nadien lag het nieuwe asfalt van Circuit Zolder er bij de start om 14.30 uur nog redelijk nat bij. Nadat de safety car de pits inging kon de race met enkele minuten vertraging beginnen en het was Jeffrey Van Hooydonck die gelijk alle registers open trok en het peloton beetje bij beetje achter zich liet. Tim Verbergt deed in zijn Norma wat hij kon maar geraakte niet korter bij. Stienes Longin volgde als derde.

Na de pilotenwissel ontstond er een mooie strijd tussen de eerste twee Norma’s met Thomas Piessens en Hans Thiers aan het stuur. Dat gaf de mogelijkheid aan een ontketende Bert Longin, die het stuur van zoon Stienes had overgenomen, om bij het leidersduo aan te sluiten, en hij deed dat met glans.

In de 68ste ronde ging Thomas Piessens pitten, Hans Thiers deed dit vijf ronden later waardoor Bert Longin aan de leiding kwam, maar die moest het stuur dan nog doorgeven aan Christoff Corten. Hij kwam daarvoor in de 80ste ronde binnen. Gilles Magnus, die de wagen van Thiers had overgenomen, passeerde Corten wanneer deze nog in de outlap zat. Een ronde verder keek Corten bijgevolg tegen een achterstand van 8,3 seconden op. Verbergt volgde dan al op 39,6 seconden.

Op een kleine 20 minuten voor het einde was er een mooie strijd gaande tussen de Porsches van Koen Wauters en Ugo de Wilde. In de aanloop naar de Jacky Ickx reden beide wagens tussen de BMW I8GTR van Kris Verhoeven en de #111 Norma van Deldiche Racing met op dat moment Tim Joosen aan het stuur. Bij het insturen van de Jacky Ickx moet het tussen beide wagens tot een aanrijding gekomen zijn. Wanneer na de full course yellow en de neutralisatie van de race (beide wagens dienden getakeld te worden) de safety car terug binnen kwam vond Magnus het welletjes geweest en profiteerde van de tragere Simtag Racing BMW uit de Belcar 6 die achter hem hing. Corten hing op dat moment vijfde maar kon de achterstand op de resterende vijf minuten natuurlijk niet meer goedmaken.

Russel Racing by PK Carsport met Thiers/Van Hooydonck/Magnus dus op P1, gevolgd door #TheRocket van Krafft Racing met vader en zoon Longin bijgestaan door Corten. Derde werd de #110 Deldiche Racing van Piessens/Verbergt, drie Norma’s dus op het podium.

Je bent jong en je wil wat …

Met nog maar enkele minuten op de klok tovert Ugo de Wilde aan het stuur van de Speedlover #101 Porsche 991 bij het aansnijden van de Villeneuve chicane een magistraal inhaalmaneuver uit zijn hoed door tegelijkertijd de Porsches van zowel Yannick Redant als die van Koen Wauters te passeren. Guy Geurts, die steevast en op gekende manier prachtige commentaar levert bij de races in Zolder vat de actie van de Wilde heel mooi samen … ‘je bent jong en je wil wat!’ De Wilde/De Wilde dus op P1 in Belcar 2, gevolgd door de #97 Porsche van de broers Wauters en de #12 RED ANT Racing Porsche van de familie Redant op de derde plaats.

In Belcar 3 was de overwinning voor Dylan Derdaele en Nicolas Saelens met hun Lamborghini Super Trofeo (vierde algemeen). Koen De Wit, enige deelnemer in Belcar 4, reed de race uit en won bijgevolg zijn klasse (achtste algemeen). QSR Racingschool (Uyleboreck/Van Delm/O’Neil) eindigde in de Audi TCR op een tiende plaats algemeen, goed voor winst in de Belcar 5. Net zoals in Belcar 4 was er ook maar één deelnemer in Belcar 6, nl. de BMW E90 325 van Simtag Racing, ingezet door het Convents Racing Team. Ook zij reden de race uit, wonnen zodoende hun klasse en eindigden op een 13de plaats algemeen. Zes wagens haalden de finish niet.

Voor de tweede manche van het Belcar Endurance Championship trekken we in het eerste weekend van september naar het TT Circuit Assen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws