Geschiedenis kan zo mooi zijn

Nooit gedacht dat de kelders van een abdij zoveel moois konden herbergen … en toch is het zo. De abdij van Stavelot is hier een schitterend voorbeeld van want door de prachtige collectie bolides die er tentoongesteld staan komt er een stukje geschiedenis opnieuw tot leven.

Naast de wagens kan je ook de geschiedenis beleven van één van de mooiste circuits ter wereld en dat is, hoe kan het ook anders, het Circuit de Spa-Francorchamps. De lengte van het oorspronkelijke circuit bedroeg in 1921 maar liefst 14 kiimoeter vermits er ook gebruik gemaakt werd van openbare wegen. In 1979 werd het circuit aangepast naar ongeveer de versie zoals we deze nu kennen.
Aan het gebruik van deze openbare wegen kwam een einde in het jaar 2000 toen het circuit een volledig afgesloten gedeelte werd.

Voor wie er alles wil van weten, zeker doen … meer info

Een album volgt ..

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws