Deldiche Racing start met podium in Belcar Endurance Championship

Deldiche Racing zette het seizoen 2020 goed in. Het duo Tim Verbergt en Tomas Piessens reden in de late opener van het Belcar Endurance Championship naar een eerste podiumplaats, wat meteen ook bevestigt dat het duo in de schaduw zeker een outsider voor de titel is.

Tom Boonen, Tim Joosen en Luc De Cock kenden een moeilijkere start, met een technisch euvel en een aanrijding die zorgden voor een vroegtijdig einde van de race. Het belangrijkste aspect van dit weekend was misschien wel het vlotte verloop van de meeting in een totaal respect voor de opgelegde veiligheidsmaatregelen.

De verrassing van de zondagse Belcar-meeting was dan weer het plotse microklimaat boven Circuit Zolder. Waar in Francorchamps de ELMS onder een blauwe hemel verreden werd, gingen in Limburg de hemelsluizen open bij het begin van de kwalificatie en bleef de piste nat tot de start om 14u30. In die race zou het Antwerpse duo Piessens-Verbergt continu mee vooraan vechten en na drie uur racen een mooie derde plaats op het eerste podium van het nationale autosportseizoen wegkapen.

Thomas Piessens: “Ik ben gelukkig met de uitslag, omdat we op het podium staan uiteraard, maar ook omdat we een vlekkeloze race afwerkten. Dit is een goede basis voor het vervolg van het seizoen. Ik ben ook gelukkig dat we in moeilijke maatschappelijke omstandigheden bewezen hebben dat autosport kan en zeker op deze manier. Ik heb in de paddock niemand gezien die geen rekening met de maatregelen hield en dat is goed voor het vervolg van onze sport.”

Voor de andere Norma M20FC was het een minder vlekkeloze eerste race van het seizoen.

Tom Boonen: “De auto had van in het begin van de race een probleem met een sensor van de benzineaanvoer en als gevolg daarvan hield de Norma in en verloren we vermogen. Tim is dan ook nog eens in een race-incident betrokken geraakt en het weekend was meteen over voor ons. We gaan de bladzijde omslaan en richting Assen trekken, begin september en daar een nieuwe start nemen.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws