Niet gewonnen, toch heel tevreden

Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten legden met bij de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship 2020 beslag op de tweede plaats. De Norma van Krafft Racing was meteen één van de smaakmakers van dit bijzondere openingsweekend.

“Eerst en vooral: dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt”, benadrukt Bert Longin. “Zeker aan onze partners die ons in deze moeilijke tijden zijn blijven steunen. Deze trofee is voor hen. En ook de mensen van Circuit Zolder en Andy Jaenen verdienen felicitaties. Dit in deze omstandigheden zo snel en zo goed op poten weten te zetten, dat verdient heel wat respect.”

Ook over het wedstrijdverloop van de race over drie uur was Longin sr. in grote mate tevreden. “We mogen trots zijn op onze prestatie. Stienes en Christoff hebben een schitterende stint afgewerkt. Ook ik kon tot mijn plezier vaststellen dat onze #TheRocket11 door de jongens van Krafft Racing uitstekend was klaargestoomd, met het neerzetten van de snelste wedstrijdronde als beste bewijs.”

Toch liep niet alles perfect. “Neen, want anders hadden we misschien wel kunnen winnen”, beaamt Longin. “We hebben bij het tanken nogal wat tijd verloren. Ik geef toe, we hebben dat aspect allemaal over het hoofd gezien. Nu, het is een probleem dat relatief eenvoudig en met een snellere tankinstallatie op te lossen valt. Pas op, ik wil niets afdoen aan de prestaties van de jongens van PK Carsport. Zij hebben op alle vlak een perfecte race afgewerkt en verdiend gewonnen.”

Stienes Longin had de weinig benijdenswaardige taak om op een nat circuit aan de race te beginnen. “Een beslissing die we na de regen in de kwalificaties van ‘s ochtends hebben genomen”, legt Longin jr. uit. “Niet makkelijk, maar ik kon al snel vaststellen dat we op een natte omloop heel wat vooruitgang hebben geboekt. Vorig jaar was dat duidelijk onze achilleshiel, nu kunnen we het tempo van de anderen volgen.”

Christoff Corten leek na een tussenkomst van de safety car in de slotfase nog even de kans te krijgen om de leiders te bedreigen, maar die hoop verdween bij de herstart. “Slim gespeeld van Gilles Magnus”, erkent Corten met de glimlach. “Omdat hij door had dat ik tot de lijn vast zou zitten achter een tragere wagen, wist hij onmiddellijk een kloof te slaan. Ach, niet erg. Een tweede plaats is een uitstekende manier om het seizoen te beginnen. In grote lijnen zit alles goed en we weten wat we kunnen verbeteren. Dit opent perspectieven.”

De volgende manche van het Belcar Endurance Championship wordt afgewerkt in het prestigieuze kader van de DTM-races in het Nederlandse Assen, op 5 en 6 september.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws