De nieuwe BMW 545e xDrive

Met een tienjarenplan voor duurzaamheid onderstreept de BMW Group haar commitment aan de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs, waarbij de nadruk vooral ligt op de uitbreiding van elektrische mobiliteit. Eind 2019 werden meer dan 500.000 elektrische voertuigen verkocht en dit aantal zal naar alle waarschijnlijkheid oplopen tot meer dan 1 miljoen tegen eind 2021. De BMW 5 Serie levert een substantiële bijdrage aan het behalen van zowel vroegere als toekomstige doelstellingen. Met bijna 50.000 exemplaren waren de plug-inhybridemodellen van de BMW 5-serie in 2019 de meest succesvolle elektrische modellen in het portfolio van de BMW Group wereldwijd.

De nieuwe BMW 545e xDrive Berline.

De nieuwe BMW 545e xDrive Berline (brandstofverbruik gecombineerd: 2,4 – 2,1 l / 100 km; stroomverbruik gecombineerd: 16,3 – 15,3 kWh / 100 km; CO2-emissie gecombineerd: 54 – 49 g / km) * is uitgerust met een synchrone elektromotor die een maximaal vermogen van 80 kW / 109 pk, gecombineerd met een efficiënte zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW TwinPower Turbo-technologie en 210 kW / 286 pk, samen goed voor een totaal systeemvermogen van 290 kW / 394 pk. Het vermogen wordt naar behoefte over alle vier de wielen verdeeld via een 8-traps Steptronic-transmissie en intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving. Het maximale systeemkoppel is 600 Nm en de topsnelheid wordt bereikt bij 250 km / u, terwijl een snelheid van 140 km / u mogelijk is bij puur elektrische aandrijving. 

Dankzij een intelligent gestuurde interactie tussen beide aandrijfsystemen combineert de nieuwe BMW 545e xDrive het beste van twee werelden. Hij maakt niet alleen puur elektrisch rijden in stadsverkeer en efficiënt woon-werkverkeer mogelijk, maar blinkt ook uit door dynamische prestaties en comfortabele lange afstanden. Met een puur elektrische actieradius van 54-57 kilometer * en een gemiddeld brandstofverbruik van 2,4-2,1 liter / 100 km combineert de nieuwe BMW 545e xDrive de typische rijdynamiek van het merk en een hoog rijcomfort op lange afstanden met een uiterst efficiënte gebruik van middelen.

Het nieuwste plug-in hybride model van de BMW 5 Serie is uitgerust met een 400V lithium-ionbatterij die plaatsbesparend onder de achterbank is geplaatst. Met een bagageruimte van 410 liter is de transportcapaciteit van de BMW 545e xDrive maar iets kleiner dan van de modelvarianten die zijn voorzien van een conventionele motor.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws