Rebellion is het snelste in alle drie de vrije trainingen – Porsche in GTE

Dit weekend is het World Endurance Championship (WEC) te gast op het mooiste circuit van de wereld, op het Circuit de Spa-Francorchamps en dit voor de 6 Hours of Spa. Maar het nadeel is dat het publiek niet toegelaten is op dat mooiste circuit, een gevolg van de covid-19 pandemie. Plezant is anders. De andere kant van de medaille is dat de autosport zich toch weer stilletjes aan op gang trekt en hopelijk blijft die trent zich verder zetten, of beter nog, positief te evolueren.

Ondertussen zijn de drie vrije trainingen van de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps achter de rug en het is de RB13 #1 dat in alle drie de snelste was met een tijd van 2:02.469 in FP1, 2:00.878 in FP2 en 1:59.605 in FP3. Enkel in FP1 kwam de #4 van Bykolles Racing Team in de top drie voor (2de plaats) voor de Toyota’s van Toyota Gazoo Racing die zowel in FP 2 als 3 op de plaatsen twee en drie eindigden.

Foto’s met dank aan het ‘World Endurance Championship’.

Bij de LMP2 was de #29 van Racing Team Nederland met een tijd van 2:03170 het snelste. In LM GTE Pro zette de #92 Porsche van Christensen/Estre een tijd neer van 2:14.558. Aan het stuur van de #97 Aston Martin zien we landgenoot Maxim Martin, hij en teamgenoot Lynn reden de zevende en laatste tijd. In de klasse LM GTE AM reed de #83 AF Corse Ferrari 488 GTE Evo de beste tijd (2:16.833).

Om 18.00 uur starten de kwalificaties voor LM GTE Pro en LM GTE AM. Om 18.30 uur volgt dan de kwalificatie van de LMP1 en LMP2.

Positief …

Ongeacht alle veiligheidsmaatregelen die nu genomen worden kan men personen die positief getest worden niet voorkomen natuurlijk. Gabriel Aubry (JOTA Sport) werd ook bij een tweede test positief bevonden met als gevolg dat drie leden van Algarve Pro Racing (zijn team vorige week tijdens de ELMS) waarvan één rijder en twee andere teamleden in hun hotel in quarantaine zitten. Algarve Pro Racing moet zodoende voor de 6H Spa de handdoek in de ring gooien.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws