Pole 6 Hours of Spa voor Rebellion Racing

De #1 Rebellion R13 van Senna B./Menezes G./Nato N. van Rebellion Racing, die alle drie de voorbije vrije trainingen domineerde, start morgen om 13.30 uur op de pole nadat het deze avond tijdens de kwalificaties de snelste (gemiddelde) tijd, zijnde 1:59.577, op de tabellen neerzette.

Foto’s met dank aan Rebellion Racing (Facebook).

De #8 TS050 Hybrid Toyota Gazoo Racing van Buemi S./Nakajima K./Hartley B. was 0.840 sec. trager en start op P2. De derde tijd was er voor de andere Toyota met startnummer 7. De Enso CLM P1/01 van Bykolles Racing Team werd vierde. Op de vijfde plaats vinden we de eerste LMP2 wagen terug, nl. de Oreca 07 van United Autosports.

Na de vrije trainingen stond het duo Lynn A./Martin M. nog op een laatste en zevende plaats in de klasse LM GTE Pro maar tijdens de kwalificaties werden de puntjes even op de i gezet. De #97 Aston Martin Vantage AMR van landgenoot Maxime Martin was amper 8 duizendste sneller dan Aston Martin Racing teamgenoot met het startnummer 95. De snelste ronde echter kwam op naam van de #92 Porsche 911 RSR (Christensen M./Estre K.) van het Porsche GT Team met een tijd van 2:14.223, wat 0.412 sec. sneller is dan de #97, maar zij staan in de einduitslag van de kwalificaties wel op een 16de en laatste plaats, mogelijks omdat er maar één rijder de kwalificaties gereden heeft.

Bij de LM GTE AM’s was de #77 Porsche 911 RSR het snelste.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws