Rast foetelt in Spa en is overwinning kwijt

Begin augustus kroonde René Rast zich op het circuit van Spa-Francorchamps tot winnaar van de tweede manche, verreden op zondag. Maar Rast moet de overwinning nu laten aan Nico Müller die toen op amper 0.483 duizendsten achter hem eindigde. René Rast zou tijdens de race gebruikt gemaakt hebben van het ‘push-to-pass’ systeem en dit terwijl hij aan de leiding reed.

Foto’s met dank aan DTM.

Dat laatste heeft de DMSB (Deutscher Motor Sport Bund), de autoriteit die verantwoordelijk is voor het naleven van de voorschriften, vandaag op een hoorzitting aangekondigd. Bij de post-race verificatie van de gegevens van de wagens, die in principe altijd in de week na de race geschieden, kwam de inbreuk aan het licht.

Het gevolg is dat René Rast nu een tijdstraf krijgt opgelegd van 10 seconden en dit ter vervanging van een pit stop penalty. Rast zakt zo van P1 naar P3 en schenkt zodoende de overwinning aan Nico Müller. Robin Frijns wordt zo tweede.

Foto’s met dank aan DTM.

Audi Sport Team Rosberg, het team van René Rast, besloot om niet in hoger beroep te gaan.

Dit weekend vindt de tweede ronde van de DTM plaats op de Lausitzring waar zowel Müller als Rast tot de favorieten horen. Daar zijn ondertussen de eerste vrije trainingen achter de rug en Müller realiseerde de snelste tijd gevolgd door Ferdinand Habsburg en Marco Wittmann. Rast reed een 11de tijd.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws