Clubsport Racing in drievoud naar de VW Fun Cup powered by Hankook

Er was van een verrassing gesproken voor het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook. De gedwongen pauze door het coronavirus heeft daar niets aan veranderd: Clubsport Racing brengt niet twee, maar drie wagens aan de start in 2020! Naast de #114 en de #415 die respectievelijk een hoofdrol willen spelen in de Pure- en de Fun-klasse, stoomt het team uit Halle ook de #217 klaar. Daarnaast wordt ook de #354 Biplace achter de hand gehouden voor sommige wedstrijden.

Nooit twee zonder drie! In 2020 zal Clubsport Racing immers drie bolides inschrijven in de VW Fun Cup powered by Hankook. Naast de #114 (Philip Vandewalle-Bram Vanhengel-Olivier Aerts-Charly De Munter) en de #415 (Tom Boonen-Marnik Battryn-Johan Huygens-Koen De Wit), worden de troepen van Clubsport Racing, die de technische ondersteuning krijgen van Allure Team, aangevuld door de #217. Nieuwe en gekende gezichten zullen elkaar aflossen met de ambitie om zich te amuseren en bij te leren.

“Henk Rogiers leerde de VW Fun Cup kennen tijdens het Autosalon van 2019 en heeft vorig seizoen bewezen dat hij weinig tijd nodig had om met de juiste snelheid voor de dag te komen”, aldus teambaas Philip Vandewalle. “Als teamgenoten krijgt hij Christophe Grosjean, sales trainer en coach in het dagelijkse leven, historic-rijder Pieter Ooms en Gregory Rossel, die vorig jaar al deel uitmaakte van het team en ook in 2020 enkele wedstrijden zal betwisten. Het team van de #217 wordt in de loop van het seizoen versterkt door enkele andere rijders.”

Maar dat is niet alles! “We hadden ook de ambitie om een Biplace in te schrijven”, vertelt de teambaas uit Halle. “Na de sterke prestatie tijdens de afgelopen Hankook 25 Hours VW Fun Cup, hebben we beslist om onze pijlen te richten op de Biplace-categorie met de #354. De onzekere omstandigheden hebben ons echter verplicht om die plannen nog even op te bergen…”

Dat wil echter niet zeggen dat we de #354 dit seizoen niet meer in actie zullen zien. “Als de situatie de juiste richting uitgaat, pikken we hier en daar misschien nog een wedstrijd mee”, gaat Philip door. “In dat geval wordt die auto toevertrouwd aan een selectie van rijders die ook op onze eenzitters zullen racen. Dankzij Brezan Autoparts, Veidec, Hazgo en Sprimoglass, partners van ons team, zullen een hele reeks gasten van de autosport kunnen proeven door tijdens de wedstrijden plaats te nemen aan de zijde van een ervaren rijder. Die race in de race is een van de sterke punten van de VW Fun Cup en is op promotioneel vlak van onschatbare waarde voor ons.”

Met maar liefst drie inschrijvingen en een Biplace in het atelier, start Clubsport Racing niet alleen met torenhoge ambities aan de competitie van Kronos Events. Het team uit Halle speelt bovendien een voortrekkersrol voor de Vlaamse delegatie van de VW Fun Cup, die de afgelopen jaren alleen maar groter is geworden!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws