Geslaagde rematch: Rast houdt Müller op afstand op Spa-Francorchamps

Opnieuw vijf Audi’s in de top 5, maar nu met René Rast in één van de hoofdrollen. Daar waar Rast op zaterdag ruimte moest laten voor Müller was het nu Rast die in de slotfase van de race Müller op het einde van Kemmel voorbij ging. Müller zag geen ruimte meer om opniew in te halen en werd achter Rast, tweede op amper 0.483 duizendsten.

Robin Frijns werd derde op 5.393 seconden, Jamie Green volgde op 11.080 seconden. Mike Rockenfeller maakte de top 5 compleet, hij moest 23.435 seconden prijsgeven.

BMW kwam dus tijdens beide races niet in de top 5 voor en dat maakt dat zij nog heel wat werk voor de boeg hebben voor die tweede manche op de Lausitzring midden augustus.

“We hebben een spannende tweede race gezien hier waar de strijd om de overwinning duurde tot de laatste ronde en dat is precies zoals het zou moeten,” aldus Gerhard Berger. “We hebben twee verdiende winnaars, twee piloten die vorig seizoen tevens ook bij de besten hoorden. Ook vond ik dat Robin Frijns hier in Spa een stevige indruk maakte. Het enige wat ik dit weekend nog gehoopt had is dat BMW op ongeveer dezelfde golflengte zat als Audi, maar dat was niet het geval. Zij hebben nog een beetje werk voor de boeg denk ik, maar verder was het een geslaagd weekend.”

“Het was een veeleisende race,” begint Rast zijn relaas. “Ik had een goeie start en de wagen was veel beter dan gisteren. Nico reed zeer sterk in zijn eerste stint alsook Robin. Tijdens mijn tweede stint zat ik steeds in hetzelfde tempo als Nico en ik kon hem inhalen. Ik wist dat hij een poging zou ondernemen om de eerste plaats terug te pakken, maar ik hield stand.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws