Zwitserse overwinning op Zwitserse feestdag

Uitgerekend op de nationale feestdag van Zwitserland gaat de Zwitser Nico Müller in zijn Audi van Audi Sport Team Rosberg met de overwinning van de openingsmanche van het uitgestelde DTM kampioenschap aan de haal.

Met een snel eerste deel van de race en een controlerende tweede helft zorgde Müller, in 2019 nog tweede in het rijdersklassement, dus voor een emotionele overwinning. Titelverdediger René Rast eindigde op een vijfde plaats. Ook Jamie Green leverde een puike prestatie, hij klom van de elfde plaats op naar de tweede plaats na een spannende strijd te winnen van Loïc Duval. Mike Rockenfeller werd vierde en dat maakt dat de top 5 volledig werd ingenomen door Audi.

“Meteen in het begin van de race verkeerden Rast en ik een vrij spannende situatie, iets wat niet gepland was, maar gelukkige liet Rast de nodige ruimte,” aldus Müller. “De voorbereiding was gewoon mega en de wagen liep fantastisch en het is natuurlijk altijd een beetje emotioneel als je kan winnen op de nationale feestdag van je eigen land.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws