De 2020 British Grand Prix op het circuit van Silverstone, enkele leuke weetjes

52 ronden telt de Grand Prix en iedere ronde is goed voor 5,891 kmwat de totale race afstand op 306,2 km brengt. 18 bochten dienen genomen te worden per ronde, 8 linkse en 10 rechtse. De afstand van de eerste startplaats tot aan het eerste rempunt bedraagt 644,2m.

36 keer per ronde verandert men van versnelling en een maximum snelheid van 329km/u staat op de teller. Bocht 3, 6 en 15 zijn de plaatsen waar het inhalen kan gebeuren. Het absolute record staat op naam van Bottas met een tijd van 1:25:093, verereden tijdens Q3 in 2019.

Bestuurders ervaren een aantal van de hoogste laterale g-krachten van het seizoen op Silverstone, met een maximum van 5 g ervaren in Becketts (Turn 13) en Stowe (Turn 15). Daarom, met een gemiddeld gewicht van een menselijk hoofd met een helm van 7 kg, wordt de nek van de bestuurder zijwaarts getrokken door een kracht van 35 kg door Becketts en Stowe.

Silverstone is een van de slechts drie tracks in F1 (samen met Spa-Francorchamps en Monaco) waar ingenieurs naar hoeken verwijzen op naam in plaats van op nummer.

De gemiddelde snelheid van Silverstone tijdens een ronde is een van de hoogste in F1 met ongeveer 220 km / u – zeer vergelijkbare cijfers als Spa-Francorchamps en Monza, maar niet zo snel als Suzuka.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws