Tuck en Green winnen, Heinemann aan de leiding

De Brit Ben Tuck heeft op het circuit van Spa-Francorchamps de openingsrace gewonnen en hij deed dat aan het stuur van zijn Walkenhorst Motorsport BMW M4 op vrij indrukwekkende manier. Tuck beleefde een quasi perfect dagje daar in de Ardennen vermits hij niet alleen de snelste tijd in de vrije trainingen realiseerde, maar tevens ook beslag kon leggen op de pole positie. Komt daar nog bij dat Tuck zijn collega’s niets gunde, hij reed van start tot finish aan de leiding.

“Mijn team Walkenhorst heeft het de hele dag geweldig gedaan en het was aan mij om de zaken af te ronden. Het duel met Kisiel in het begin was wel een beetje lastig, maar eens dat achter de rug was moest ik mijn tegenstanders op voldoende afstand kunnen houden,” besluit Ben Tuck.

De tweede race van het weekend werd gewonnen door een andere Brit, ook een Ben maar eentje die de naam Green draagt. Green, die zeer teleurgesteld was na zijn opgave van een dag eerder stelde orde op zaken en pakte in zijn BMW M4 van FK Performance Motorsport-team het goud.

Net zoals tijdens de eerste race werd de Duitser Tim Heinemann met zijn Mercedes-AMG van HP Racing International tweede. De Nederlander Max Koebolt en bij Walkenhorst Motorsport tevens teamgenoot van Tuck, werd twee keer derde.

“De overwinning van vandaag maakt mijn weekend goed,” aldus Green. “Het is tevens ook een goede voorbereiding op de toekomst. Heinemann was super eerlijk in het duel en tevens zeer sportief toen ik hem passeerde, dat is precies hoe racen zou moeten zijn.”

“Als je van op de pole positie start wil je natuurlijk ook wel winnen, maar ik ben super blij met mijn tweede plaats, in beide races natuurlijk. Een paar podiumplaatsen in het begin van het seizoen is nooit niet slecht,” besluite een tevreden Tim Heinemann.

Na de eerste manche van het kampioenschap staat Heinemann aan de leiding met 41 punten, gevolg door Ben Tuck met 36, Koebolt met 31 punten op drie en Ben Green op vier met 27 punten. Jan Kisiel besluit de top 5 met 22 punten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws