Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul winnen de Rally di Alba

In Italië hebben onze landgenoten Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul op overtuigende wijze de nevenrally van de Rally di Alba (#RAPlus) gewonnen. Zij hielden aan het einde van de rally maar liefst 22,4 seconden over op ploegmaat Ott Tänak. Pierre-Louis Loubet werd derde op 55,5 seconden. Luca Pedersoli parkeerde een vierde Hyundai i20 WRC op een vierde plaats, op 2:20.7 seconden van Neuville. Villa Manuel besloot aan het stuur van een Ford Fiesta WRC de top 5 en dit op meer dan vier en een halve minuut.

Ook in de, zeg maar eigenlijke Rally di Alba, laat het Koreaanse merk zich stevig opmerken door ook daar met vier exemplaren in de top vijf te eindigen. Craig Breen was in zijn Hyundai i20 R5 8,7 seconden sneller dan Jari Huttunen en 23,5 seconden sneller dan Dani Sordo. Luca Rosetti moest 26,5 seconden prijsgeven. Een vijfde plaats was er voor Anthony Fotia in zijn Volkswagen Polo GTI R5 en dit op iets meer dan een halve minuut.

Een prachtprestatie werd opnieuw geleverd door onze landgenoten Grégoire Munster genavigeerd door Louis Louka in de Hyundai i20 R5. Het duo werd op 1:00.8 gereden maar Munster klokte regelmatig tijden in de top 5 maar liet op de vijfde kp een steekje vallen doch herstelde zich wonderwel en reed in de voorlaatste kp in de top 3.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws