Record voor de nieuwe Panamera

Porsche heeft het prestatiepotentieel van de nieuwe Panamera al vóór de wereldpremière van de auto bewezen: in een licht gecamoufleerde serieproductie-auto reed testrijder Lars Kern (32) een volledige ronde van de legendarische Nürburgring Nordschleife over een afstand van 20.832 kilometer in precies 7min29,81s . In de officiële ranglijst van Nürburgring GmbH, dit keer gecertificeerd door een notaris, staat nu als een nieuw record in de categorie “executive cars”.

Porsche Panamera, Rekordfahrt Nordschleife 2020 – Foto: Gruppe C Photography


“De verbeteringen aan het chassis en de aandrijflijn van de nieuwe Panamera waren altijd merkbaar tijdens deze ronde op wat wordt erkend als het meest veeleisende racecircuit ter wereld”, zegt Kern. “Vooral in de gedeelten Hatzenbach of Bergwerk en Kesselchen blijft de nieuwe opzet van het elektromechanische rolstabilisatiesysteem consequent effectief en geeft de Panamera ondanks het hobbelige baanoppervlak een ongelooflijke stabiliteit. Op de Schwedenkreuz profiteerde de auto van de verbeterde laterale dynamiek en de grotere grip van de nieuwe Michelin-sportbanden. Ik haalde daar bochtensnelheden die ik met de Panamera niet voor mogelijk had gehouden. ”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gilles Magnus: “Een stevige hap”

Na een uitstekend debuut in de FIA WTCR in Zolder snijdt Gilles Magnus dit weekend één van de meest iconische circuits uit...

Nicolas Vandierendonck wil kloof slaan in tussenstand

Met een meeting op het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort is de Porsche Carrera Cup Benelux aanbeland bij de derde manche van het...

Akio Toyoda trots op de overwinningen in de 24 uur van Le Mans en Rally Turkije

We zouden de 24 uur van Le Mans 2020 kunnen winnen. We zouden in hetzelfde weekend ook de Rally van Turkije kunnen...

Reden genoeg tot feesten bij BMA

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) hebben zondag de Rallye Castine – Terre d’Occitanie gewonnen. Munster won zes van de...

Winst voor Nico Rogiers en Steven Ramboer in Waremme

Ook Nico Rogiers en Steven Ramboer waren blij dat de Renault Clio 2 Rally Challenge, na maanden inactiviteit door Covid-19, weer van...

Turboproblemen voor Nicola Stampaert

Net zoals heel wat andere Vlaamse piloten, trok ook Nicola Stampaert met de Ford Fiesta naar het Critérium Jean-Louis Dumont.

Gerelateerd nieuws