24 jaren later doen Rast en Müller het nog eens over

De tweede manche van ‘Deutsche Torenwagen-Masters’ op de Lausitzring was er eentje om ‘U’ tegen te zeggen want na 57 minuten en bijna 10 seconden racen was het verschil tussen titelverdediger René Rast (Audi Sport Team Rosberg) en huidig leider in het kampioenschap Nico Müller (Audi Sport Team ABT Sportsline) slechts 89 duizendste van een seconde.

Foto met dank aan Audi MediaCenter.

Beide wagens kwamen zij aan zij over de finish en er was als het ware een fotofinish voor nodig. Voor een dergelijke stunt moeten we in de geschiedenis van het DTM maar liefst 24 jaren terug gaan want in 1996 deden Klaus Ludwig en Uwe Alzen, beiden toen aan het stuur van een Opel, dat op de Norisring al eens voor want ook toen bedroeg het verschil die luttele 0.089.

Foto met dank aan Audi MediaCenter.

Ook voor die laatste plaats op het podium werd hevig gestreden. Uiteindelijk was het Marco Wittmann in zijn BMW die het haalde van Robin Frijns in de Audi. Wittmann scoorde zo het 300ste podium voor BMW in de geschiedenis van het DTM. Mike Rockenfeller maakte de top 5 compleet.

Foto met dank aan Audi MediaCenter.

“De race was in feite behoorlijk amusant,” begint Rast zijn verhaal. “Al in de eerste bocht ging ik in duel met Robin Frijns waardoor ik door het gras moest rijden, maar ook daarna was het gevecht met Robin best wel zwaar te noemen. Ik kwam al vrij vroeg binnen voor een pitstop, maar toen ik daarna eenmaal Robin voorbij was kon ik de banden wat ontzien. Nadat we de set-up van de wagen wat hadden aangepast ten opzichte van de race op zaterdag, voelde ik me aanzienlijk meer op mijn gemak. Nico was iets later de binnengegaan voor ander rubber waardoor hij nog zeer sterk opzette, maar uiteindelijk hield ik stand, als was het op het nippertje natuurlijk.”

“Bij de start van de race had ik weinig grip en ik verloor wat terrein tot ik Robin en René voor me zag rallycrossen, maar in de derde bocht kwam ik op de buitenlijn, kreeg te kampen met onderstuur en viel terug naar de vierde plaats. Na mijn bandenwissel kwam ik als zevende terug de baan op en maakte positie na positie goed. De wedstrijd op zaterdag leek een eeuwigheid te duren, maar die van vandaag mocht één ronde langer geduurd hebben,” besluit Müller.

De tenten blijven een weekje langer staan, daar aan de Lausitzring, want komend weekend (22/23 augustus) staan er wederom twee races op het programma, zei het nu in een aangepaste versie vermits het circuit langer gemaakt wordt.

Na vier van de 18 races is het Nico Müller die 100 punten voorsprong heeft op René Rast (61) en Robin Frijns met 58 punten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws