300ste podium voor BMW

Marco Wittmann claimde het 300e DTM-podium voor BMW in de race van zondag op de Lausitzring. Hiermee behaalde hij een nieuwe mijlpaal voor BMW in de populaire toerwagenserie. Vanaf de zevende plaats startte Wittmann sterk in de Schaeffler BMW M4 DTM en na een laat inhaalmanoeuvre op Robin Frijns kon hij de derde plaats behalen. Timo Glock , Philipp Eng en Jonathan Aberdein lieten ook duidelijke tekenen van verbetering zien na een zware kwalificatiesessie en eindigden als zesde, zevende en negende in de race zelf.

Lausitzring (GER), 16th August 2020. BMW M Motorsport, DTM Rounds 3 & 4, Marco Wittmann (GER), BMW Team RMG, #11 Schaeffler BMW M4 DTM.

Marco Wittmann: “Ik had een buitengewoon goede start en een super eerste ronde, waarna ik naar de derde plaats reed. Ik vocht toen met Robin Frijns en René Rast om de leiding. Ik kwam eindelijk langs Robin in de voorlaatste ronde. Toch moet je zeggen dat het gat met de Audi’s in de kwalificatie en in de race nog steeds erg groot is. De derde plaats is een behoorlijk resultaat. Ons doel is echter om mee te strijden voor titels, en dat kunnen we op dit moment niet. We moeten hard werken om die kloof te dichten. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws