300ste podium voor BMW

Marco Wittmann claimde het 300e DTM-podium voor BMW in de race van zondag op de Lausitzring. Hiermee behaalde hij een nieuwe mijlpaal voor BMW in de populaire toerwagenserie. Vanaf de zevende plaats startte Wittmann sterk in de Schaeffler BMW M4 DTM en na een laat inhaalmanoeuvre op Robin Frijns kon hij de derde plaats behalen. Timo Glock , Philipp Eng en Jonathan Aberdein lieten ook duidelijke tekenen van verbetering zien na een zware kwalificatiesessie en eindigden als zesde, zevende en negende in de race zelf.

Lausitzring (GER), 16th August 2020. BMW M Motorsport, DTM Rounds 3 & 4, Marco Wittmann (GER), BMW Team RMG, #11 Schaeffler BMW M4 DTM.

Marco Wittmann: “Ik had een buitengewoon goede start en een super eerste ronde, waarna ik naar de derde plaats reed. Ik vocht toen met Robin Frijns en René Rast om de leiding. Ik kwam eindelijk langs Robin in de voorlaatste ronde. Toch moet je zeggen dat het gat met de Audi’s in de kwalificatie en in de race nog steeds erg groot is. De derde plaats is een behoorlijk resultaat. Ons doel is echter om mee te strijden voor titels, en dat kunnen we op dit moment niet. We moeten hard werken om die kloof te dichten. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws