Een tweede, ambitieus seizoen voor Herock by Comtoyou

Hun vaardigheden aan het stuur bijschaven zonder daarbij het amusement uit het oog te verliezen: dat zijn de ambities van Laurent Van Laere, Gaetan Lancksweerd, Philip Taillieu en Bruno Holvoet, die samen aan de vooravond staan van hun tweede seizoen in de VW Fun Cup powered by Hankook. Kan de #290 Herock by Comtoyou voor de verrassing zorgen in het Pure-klassement?

Sinds zijn lancering in 1997 is de VW Fun Cup een ideale instapklasse voor de autosport. Ondanks hun gebrek aan ervaring, vond het Vlaamse viertal meteen zijn plaats in het kampioenschap. “Alles begon in 2018 met een Test & Discovery Day in Mettet”, herinnert Laurent Van Laere zich, Director of Sales Marketing bij Herock. “Al snel stonden we aan de start van onze eerste wedstrijd, begin 2019 op datzelfde circuit, en we hadden het zo naar onze zin dat onze Evo3 uiteindelijk in zes van de zeven wedstrijden aan de start kwam. Via connecties waren we terechtgekomen bij Comtoyou Racing, een team dat niet alleen uitblinkt in zijn gastvrijheid maar ook in zijn professionaliteit. Zo hebben de mecaniciens tijdens de voorbije Hankook 25 Hours slechts een halfuur nodig gehad om zowel de motor als de versnellingsbak te vervangen! Bovendien werden we als debutanten in de autosport perfect begeleid en gecoacht bij onze eerste stappen in dit nieuwe avontuur.”

Gaetan Lancksweerd, die met zijn Europese kartingtitel (in de Cadet-categorie in 1995, waar hij beter deed dan André Lotterer, derde, en Fernando Alonso, zevende, tijdens een regenachtige race in Genk…) als enige een achtergrond heeft in de autosport, treedt zijn jeugdvriend bij. “We merken onze progressie op het circuit dankzij de steun van Comtoyou, en niet alleen door de coaching die we gekregen hebben van Tristan Földesi”, aldus de Oost-Vlaming die met Lancksweerd Real Estate actief is in de vastgoedsector voor bedrijven. “Daarnaast kunnen we immers onze prestaties vergelijken aan de hand van de data en videobeelden. Die professionele aanpak heeft vorig seizoen al zijn vruchten afgeworpen.”

Plezier op de eerste plaats

Via de vereniging ‘De Ronde Tafel’ werd het team aangevuld met Philip Taillieu en later ook met Bruno Holvoet. Al snel sloeg de spreekwoordelijke motor aan. “De reden waarom we zo graag met elkaar rijden, is dat we geen brokken maken”, gaat Gaetan door. “Vorig jaar sloten we de 25 Hours af zonder de minste schram op onze wagen. Toch is onze filosofie om telkens ons volledige potentieel te benutten. We kijken dus wel degelijk naar het klassement, waar we op termijn willen uitblinken in de Pure-klasse (voor rijders met alleen de VW Fun Cup of een gelijkaardige competitie als ervaring, n.v.d.r.), maar de bedoeling is natuurlijk vooral om fun te beleven aan het stuur en in de paddock.”De #290 Herock by Comtoyou, die werd uitgerust met een strakke zwarte livery, betwist het volledige seizoen van de VW Fun Cup powered by Hankook 2020, op uitzondering van de jokerwedstrijd in Portimão. Het sympathieke team heeft met andere woorden vier kansen om zich te onderscheiden in de Pure-categorie!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws