Nicolas Vandierendonck gemotiveerd naar opener Porsche Carrera Cup Benelux!

Nicolas Vandierendonck trekt deze week voor de tweede maal deze maand naar Circuit Zolder. Op het voormalige F1-circuit wordt namelijk de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux georganiseerd en Nicolas Vandierendonck is vastberaden de vruchten te plukken van een tussenseizoen waarin er hard gewerkt werd.


“Twee weken geleden stond ik op Circuit Zolder aan de start van mijn allereerste race van het jaar”, vertelt Nicolas Vandierendonck. “Corona leidde dan wel tot een verlate start, toch voelde het wat aan als een eerste schooldag. Het was de allereerste mogelijkheid om te kijken waar we stonden ten opzichte van de concurrentie. En al voorkwamen enkele wedstrijdincidenten dat we een verdiend podium konden claimen, toch vertrok ik met een goed gevoel uit Limburg. Ik klokte constante chrono’s en mijn snelste rondetijd was bovendien meer dan een volle tel beter dan deze van de verzamelde concurrentie. Als je met identieke wagens rijdt, spreekt dat boekdelen.”

Waar de wedstrijd twee weken geleden gold als opwarmer, is het deze week menens. “Ik heb dit jaar van de Porsche Carrera Cup Benelux mijn doel gemaakt”, klinkt de SHIPEX-man vastberaden. “De Porsche Carrera Cup Benelux is de snelste merkencup van de Lage Landen met sprintwedstrijden van 30 en 55 minuten. Geen marge dus voor fouten en daar hou ik van! Tijdens de winter maakten we heel wat progressie, zowel met de afstelling van de wagen als met de structuur en werkwijze van het team. Iedereen is supergemotiveerd om zijn beste beentje voor te zetten!”

“De snelheid eerder deze maand was goed, maar ik ben benieuwd hoe sterk de concurrentie voor de dag zal komen. We mikken sowieso op het algemene podium, daar moeten we niet flauw over doen. Ik zak met veel vertrouwen af naar Circuit Zolder, zoveel is zeker. Het gaat wel afwachten worden wat de weergoden in petto hebben, want zowel op vrijdag als op zaterdag wordt er regen voorspeld. In die omstandigheden komt de ervaring in Zolder eerder deze maand uiteraard goed van pas, al maakt regen doorgaans een race ook zeer onvoorspelbaar. Eén ding is evenwel zeker: ik tel al een tijdje af naar de eerste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux!”

De eerste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2020 wordt verreden op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Op vrijdag staan er twee kwalificaties en een race over 30 minuten op het menu, terwijl de dag nadien twee nieuwe sprints volgen van 30 en 55 minuten.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Audi Quattro … inside the beast

Begin oktober trokken we richting Autoworld Brussels, meer bepaald naar de tentoonstelling over '40 jaar Audi Quattro'. In ons verslag van toen...

Alpine in de kleuren van Stesha Wellness maakt debuut tijdens WRC Ypres Rally

Voor Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen is het seizoen niet gelopen zoals gepland. Het koppel uit Houthulst had zowel plannen met de...

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Gerelateerd nieuws