Eerste gezamenlijke verschijning van de prototypes van de BMW M4 Coupé en BMW M4 GT3

Wereldpremière op de Red Bull Ring: voor de eerste keer presenteerde BMW M GmbH zijn twee iconen voor de weg en het circuit naast elkaar, de prototypes van de nieuwe BMW M4 Coupé en de nieuwe BMW M4 GT3. Tijdens de aanloop naar de MotoGP “BMW M Grand Prix van Styria” werden de twee voertuigen gepresenteerd in een speciaal voor dit doel ontworpen camouflage-look, aangezien hun definitieve ontwerp pas op een later tijdstip zal worden onthuld.

“Ik ben erg blij dat we hier zowel de nieuwe BMW M4 Coupé als de nieuwe BMW M4 GT3 samen kunnen presenteren. Als titelsponsor van de “BMW M Grand Prix van Styria” en langdurige partner van MotoGP-organisator Dorna Sports, kan ik geen betere plek bedenken om deze speciale première te houden. De BMW M4 Coupé en zijn motorsport-tegenhanger BMW M4 GT3 zijn de iconen van BMW M GmbH en uitstekende voorbeelden van de technologieoverdracht van autosport naar serieproductie – en weer terug. Beide voertuigen werden vanaf het begin parallel aan elkaar ontwikkeld, dus ze hebben allebei dezelfde genen ”, zegt Markus Flasch, CEO van BMW M GmbH, die zelf de eerste ronden op de Red Bull Ring reed in de BMW M4 Coupé.

Vanaf 2022 en na geselecteerde race-evenementen in 2021 zal de BMW M4 GT3 eindelijk de BMW M6 GT3 vervangen als het topmodel in het sportaanbod van BMW’s klanten. Sinds 2016 maakt de BMW M6 GT3 deel uit van het BMW M Motorsport-voertuigportfolio en won hij tijdens zijn debuutjaar al de 24 uur van Spa-Franchorchamps, om dit succes twee jaar later met een dubbele overwinning te overtreffen.

Voordat de nieuwe BMW M4 Coupé echter daadwerkelijk op de weg en het circuit wordt uitgebracht, moeten er nog laatste intensieve tests worden uitgevoerd. De officiële wereldpremière staat gepland voor september 2020.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws