Geen 6u van Kortrijk dit jaar

De 28ste editie van de autorally 6 uren van Kortrijk verhuist naar het vierde weekend van november 2021, namelijk 27 en 28 november. Autostal Groeninghe heeft na rijp beraad beslist om het evenement dit jaar niet te organiseren.

Uiteraard ligt de coronapandemie aan de basis van deze weloverwogen beslissing. De huidige coronamaatregelen en de onduidelijke vooruitzichten maken het voor Autostal Groeninghe bijzonder moeilijk om een evenement te organiseren. De unieke totaalbeleving met veel ambiance, optredens en activiteiten zit in het DNA van de 6 uren, maar de huidige voorschriften maken die vertrouwde succesformule niet mogelijk.

Daarnaast respecteren we de keuze van het stadsbestuur om tot eind dit jaar geen grote evenementen meer te organiseren. De 6 uren was vorig jaar, op de Urban Cross na, het grootste najaarsevenement van Kortrijk.

We danken alvast alle partners, de betrokken diensten en de stadsbesturen van Kortrijk, Moeskroen en Menen voor hun inzet tijdens de voorbereidingen. Autostal Groeninghe had al heel wat verrassingen en nieuwigheden in petto. Die inspanningen zijn niet verloren en zal de organisatie zeker meenemen naar volgend jaar om er opnieuw een topeditie van te maken! Afspraak op 27 en 28 november 2021.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws