World RX verhuist van Zweden naar Finland

Het ‘Monster Energy’ FIA World Rallycross Championship keert dit weekend voor het eerst sinds 2014 terug naar Finland waar op het golvende Tykkimaki circuit de derde en vierde ronde van het kampioenschap plaatsvinden.

Omwille van Covid-19 werd ook het volledige seizoen van de RX overhoop gehaald. Het herziene kampioenschap omvat 10 events die in zeven weekends moeten doorgaan. Voor de verhuis van Zweden (vorige week) naar Finland werd iedereen getest met een positief resultaat, iedereen testte negatief.

Johan Kristoffersson en Mattias Ekström behaalden in Zweden elk één overwinning maar Kristoffersson staat dankzij een tweede plaats in de tweede heat aan de leiding van het kampioenschap. Wie we in Finland ook aan de start zien is Nederlander Kevin Abbring die bij Unkorrupted Rokas Baciuska vervangt.

Foto met dank aan Guerlain Chicherit (facebook), teamgenoot van Abbring in Finland.

Het Tykkimaki Circuit is gelegen in Kouvola, ongeveer een 130 km ten noordoosten van de Finse hoofdstad Helsinki. Het circuit is 1060 meter lang en bestaat voor 55% uit asfalt en 45% uit grind. Rallycrossen doen we zaterdag vanaf 10.30 uur en zondag 09.40 uur (lokale tijd). Omwille van Covid-19 is er geen publiek toegelaten in Kouvola.

De livestream is te volgen op facebook en/of op YouTube.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws