Zandvoort: de VW Fun Cup komt eraan

Er bestaat ondertussen geen enkele twijfel meer over: autosport organiseren in het coronatijdperk is allesbehalve een evidentie. Ondanks onzekerheid die ontstaan was over de verplaatsing naar de provincie Noord-Holland voor de Benelux Open Races op Circuit Zandvoort, kan promotor Kronos Events bevestigen dat er geen enkele restrictie of verplichting bestaat om deel te nemen aan de tweede manche van de VW Fun Cup powered by Hankook!

Om niets aan het toeval over te laten, heeft Kronos Events de afgelopen dagen contact opgenomen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ook met de Belgische (RACB) en Nederlandse (KNAF) autosportfederatie en het circuit. De boodschap was positief en rechtdoorzee: om over iets meer dan twee weken af te zakken naar het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort, is er geen enkele restrictie of verplichting (zoals een periode van quarantaine, Covid 19-test of andere). De verplaatsing naar Zandvoort is dus volledig toegelaten.

Om vanzelfsprekende redenen blijven enkele maatregelen ook tijdens de Nederlandse VW Fun Cup-race van kracht. Zo zullen alle team- en persleden, net als iedereen die gelinkt is aan de organisatie, opnieuw een QR-code moeten aanvragen. Maskerdracht, sociale afstand, ontsmettingsgel en een virtuele briefing blijven daarnaast de sleutelwoorden van het nieuwe normaal.

In de hoop dat de situatie blijft zoals die vandaag is, raden we u aan om het weekend van 12 en 13 september met rood aan te kruisen in uw agenda. De VW Fun Cup op Circuit Zandvoort belooft meer spektakel dan ooit tevoren!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws