Eindelijk …

Er werd de laatste dagen, weken, zelfs maanden heel wat over geschreven en gediscussieerd en her en der zijn de (persoonlijke) meningen zelfs nog wat verdeeld, maar één ding is zeker … zondag wordt er, na maar liefst 26 weken, eindelijk terug rally gereden in België. En dat hebben we te danken aan de inspanningen van organisator Club Superstage dat zondag in de Station Le Seau Monteberg Rally maar liefst 133 deelnemers mag verwelkomen, waaronder ook een groot aantal Belgische toppers.

Ook al dient het 1200 koppige publiek de ganse dag op dezelfde plaats te blijven, met 13 R5’s en twee Porsche GT3 aan de start zal het aan spektakel niet ontbreken. Bij de R5’s zien we Bedoret (Rally2 Evo), De Cecco, Cherain, Debackere, Reynvoet (Evo) en Serderidis in een Skoda Fabia. De #46 VW Polo is er voor Verschueren. Pyck, Parmentier, Coene, Lerminez en D’Hondt doen het met de Ford Fiesta terwijl Vanneste de voorkeur geeft aan de Citroën. Lefevere (997 GT3) en Monnens (991) duelleren in hun Porsche’s. Vergeet ook de snelle Mitsubishi’s van Becaert, Boone, Maes en Dekoninck niet.

Door een technisch probleem met zijn prachtige Opel Manta 400 maakt Paul ‘de Snor’ Lietaer de overstap naar zijn Ford Escort Cosworth en zal hij moeten afrekenen met Stouf (Ford Sierra Cosworth 4×4) en Syx, Merlevede, Kerkhof, De Reu, De Roeck en Gryson, allen in een M3 E30. Bij de voortrekkers zien we Merlevede en Dolfen (208 R2) en Delplace (Adam R2).

Het Kortrijkse softwarebedrijf GeoDynamics voorziet ongeveer 130 voertuigen van verbeterde live-tracking. Daarmee kunnen de organisatoren de veiligheid voor de rallyrijders op het parcours nog meer garanderen. Naast gps-lokalisering voorziet het systeem ook digitale rode vlaggen en SOS-knoppen.

De Station Le Seau Monteberg Rally is dit seizoen uitgeroepen tot Jobfixers BRC Promo Event. De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship zet de grote middelen in, want niemand minder dan Colin Clark, de ‘voice of rally’, komt naar Poperinge om tijdens de wedstrijd een reeks sfeervolle live-reportages te maken voor Facebook. Bovendien zal een ruime samenvatting van een kwartier van de Monteberg Rally op zondag uitgezonden worden op de Canvas om 17h00, aansluitend op de GP Formule 1. Ook W Radio (105 FM en online) zal de ganse dag in de ether zijn met live Rallyradio vanaf de klassementsproeven Busseboom en Dikkebus en vanuit het servicepark.

De Station Le Seau Monteberg Rally telt 2 klassementsproeven (Dikkebus – 7,53 km; Busseboom – 6,25 km), die elk 4 keer verreden worden, samen goed voor 55,12 km tegen de klok. De wedstrijd gaat om 8h van start en om 18h30 zal de winnaar gekend zijn.

RallyandRaces is uiteraard aanwezig op de Monteberg Rally en vergeet niet … hou het veilig.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws