Estland uitzinnig terwijl WRC weekend nadert

Normaal gesproken duurt een voorbereiding van een manche in het WRC toch wel een goed jaar maar door diverse annulaties en wijzigingen in de kalender van het ‘World Rally Championship’ kreeg men in Estland pas op 2 juli de bevestiging dat de ‘Rally Estonia’ zou doorgaan. Dat gaf het team van Urmo Aava welgeteld 63 dagen om de vierde manche van het kampioenschap tot in de puntjes voor te bereiden.

“Het WRC in je land mogen verwelkomen, dat is een droom van vele organisatoren, maar als dat op een goede twee maanden op voorhand pas bekend gemaakt wordt, dan is het toch wel alle hens aan dek. Niet alleen op het gebied van de rally zelf, maar tevens ook aangaande de pandemie. Wij zijn de eersten in het WRC dit daar mee te kampen krijgen, en dan weet je dat je heel veel werk hebt,” aldus Aava.

“Maar in heel dat proces moet je het besef hebben dat je er van moet genieten en dat doet het team ook. We zijn (nog) niet in paniek geslagen en we maken ons voorlopig geen zorgen. Ongeveer 100 personen hebben sinds begin juli dan ook heel wat gepresteerd, wel wetende dat we zowel door de promotor van het WRC als de FIA in het oog worden gehouden, en niet te vergeten ook door onze lokale overheid. Komt daar nog bij dat duizenden uitzinnige supporters Ott maar al te graag zouden zien winnen,” besluit Aava.

Foto met dank aan Urmo Aava (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws