Wiseco geeft Ford Fiesta Sprint Cup extra power

Race Winning Brands, toonaangevend fabrikant van hoogwaardige onderdelen voor auto’s en motoren, gaat met haar merk Wiseco Performance Products de Ford Fiesta Sprint Cup ondersteunen. Wiseco zuigers staan in de internationale autosport uitstekend bekend om hun geavanceerde technologie en zorg voor detail. “We zijn een dynamisch bedrijf en de jeugdigheid van de Ford Fiesta Sprint Cup past perfect bij onze identiteit”, verklaart Wiseco Sales Coördinator Jeroen Hoet de keuze voor de populaire opstapklasse. Naast de klasse ondersteunt Wiseco ook het jonge Belgische racetalent Tomas de Backer, wat het internationale karakter van Wiseco benadrukt.

Wiseco Performance Products is één van de vele hoogwaardige merkproducten die Race Winning Brands in Europa op de markt brengt. Race Winning Brands vindt technologisch de 1.0 Ecoboost van de Ford Fiesta een interessante motor. Omdat voor dit type krachtmotoren bijna geen reserveonderdelen beschikbaar zijn is het voor coureurs, die immers het uiterste van de motor vergen, vrijwel onmogelijk om de motor in topconditie te houden.

“We hebben tijdens een testdag op Circuit Zolder Tomas de Backer gekozen als ambassadeur van Wiseco”, vertelt Hoet. “Tomas is een jong talent, zeer snel, bovendien sympathiek en dat alles past bij onze identiteit. Hij rijdt voor het gerenommeerde team Belgium Racing en heeft veelvuldig kampioen Marc Goossens als coach.”

De samenwerking tussen Wiseco en de Ford Fiesta Sprint Cup is ook gebaseerd op duurzaamheid en geldt in elk geval tot en met seizoen 2021.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Marc Duez met Alpine Rally in Ieper!

Marc Duez en Jacques Castelein zullen in Ieper deelnemen met een Alpine A110 Rally R-GT in de kleuren van Alpine Center Brussels,...

Pieter Tsjoen in Ieper met Hyundai WRC!

Dat de Rally van Ieper dit jaar deel zou gaan uitmaken van het wereldkampioenschap, was al heel bijzonder nieuws voor de Belgische...

Gaan we naar drie dagen racen op Circuit Zolder?

In normale omstandigheden stonden komend weekend de 'Finaleraces' op het programma op het TT Circuit van Assen, maar vanwege de COVID-19 maatregelen...

Huidige prestaties schenken voldoening

Als uittredend Junior-kampioen behoorde Nathan Vanspringel bij de start van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup tot één van...

Spa World Rallycross of Benelux zonder publiek

Wat velen al wel voelden aankomen is ook nu helaas, en alweer, waarheid geworden want de Spa World Rallycross of Benelux zal...

De 57ste 1-2 voor Mercedes in de F1

Geen enkele combinatie van mens en machine is sneller dan Hamilton met de Mercedes F1 W11 en dat demonstreerde hij vandaag opnieuw...

Gerelateerd nieuws