Emotionele thuisoverwinning voor Niclas Gronholm

Emotionele thuisoverwinning voor Niclas Gronholm

De vierde ronde van het FIA World RX op het Finse Kouvala circuit werd er een met een emotioneel kantje want de overwinning ging naar Niclas Gronholm.

Dankzij een overwinning in de halve finale startte Kristoffersson thans vanaf de pole maar het was meteen Gronholm die na de eerste bocht de koppositie had overgenomen. In de moeilijke, natte en gladde omstandigheden volgde de rest op enkele centimeters van de GRX Taneco Hyundai i20 Supercar, maar de Fin hield stand.

Geen podium voor Kristoffersson want hij liet zich, met de finish in zicht, door zowel Ekstrom als door Timerzyanov nog inhalen, maar hij blijft wel nog aan de leiding van het kampioenschap.

“Ik wist dat mijn tegenstanders mij in de bochten zouden gaan duwen, dus het was mijn taak om mooi aan de binnenkant te blijven, wat ook lukte. Ik kan dan op de rechte stukken versnellen en dat was genoeg. Ik trachtte kalm en foutloos te blijven. Dat eerste lukte, het tweede echter niet, maar zonder zware gevolgen want het waren maar kleine foutjes. En ik kan niet anders dan zeggen dat het leuk is om te winnen natuurlijk,” besluit een gelukkige Gronholm.

Foto’s met dank aan FIA World RX

“Ik kon, ondanks de vuile ruiten, in de finale toch nog een goed tempo aanhouden,” laat Ekstrom weten. “Ik kon aan de bumper van Niclas blijven plakken, maar ik vond niet dat hij een fout maakte en als je geen fouten maakt, dan kun je winnen. Mijn felicitaties dus aan Niclas en het ganse team,” besluit Ekstrom.

In het weekend van 19 en 20 september slaat het FIA World Rallycross Championship haar tenten op aan het ‘Bikernieki National Sports Base’ circuit in het Letse Riga.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws