Teleurstelling voor Gilles Pyck

Zijn debuut met de Ford Fiesta R5 werd enkele maanden uitgesteld door het Covid-19 virus, maar voor eigen volk liet Gilles Pyck ter gelegenheid van de rally van de Monteberg zich meer dan terdege gelden. Hij liet constant tijden in de top-5 noteren, wat geen sinecure was met een imposant deelnemersveld een BK-proef waardig.

Enkele uren na de wedstrijd is de eerste teleurstelling wat weggewerkt. “We kunnen sowieso terugblikken op een zeer positieve wedstrijd” aldus de jonge Poperingnaar. “Een debuut met een R5-wagen in dergelijke weersomstandigheden maakte het voor ons extra moeilijk. Na de eerste lus waren we zeer tevreden met onze tijden die verrassend goed waren. Het was vooral aftasten en zoeken om de wagen zo goed mogelijk te leren kennen en een goed ritme te vinden. Na de tweede lus gereden te hebben met de hemelsluizen open stonden we zelfs derde algemeen, iets waarop we bijzonder trots waren. Maar vanaf de derde ronde ondervonden we enige problemen met de Fiesta. We zakten terug naar een vierde plaats en moesten Melissa Debackere voor ons laten. Op de assistentie bleek het probleem opgelost te zijn, maar tijdens de laatste ronde, op KP Dikkebus, hebben we de wagen toch aan de kant moeten plaatsen. Game over…

Toch willen we de sponsors bedanken om dit prachtig project mogelijk te maken. Ook het team van Vandenheuvel Motorsport krijgt een “dank u” voor de vlotte samenwerking!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws