Zoveelste opgave voor Stefaan Stouf

Regen en modder, dat zijn de omstandigheden waar het team Stefaan Stouf-Joris Erard zich het beste in voelen. Ook de Ford Sierra Cosworth komt in zo’n weer echt tot zijn recht.

En dat bleek ook, want na twee klassementsproeven stond het duo op een mooie zevende plaats en aan de leiding bij de historics. Dit voor de meer geëvolueerde wagen van Lietaer. Op de derde proef maakte Stefaan een klein schuiver, waardoor er een twaalftal seconden verloren ging. Maar dit zette het team prachtig recht op de vierde proef, halverwege wedstrijd, waar ze een tweede tijd algemeen afklokten, net achter de R5 van Cédric Cherain! Van een toptijd gesproken!

Het duo was zeer goed op dreef om een knappe algemene podiumplaats te halen, want ook op KP5 lieten ze een derde tijd noteren tussen het R5-geweld. Maar het mocht weer niet zijn met de Ford Sierra, want op proef 6 brak de voorbrug waardoor een opgave onvermijdelijk was. Een zoveelste opgave voor dit toch wel sympathieke duo.

Co-piloot Joris Erard: “Het is echt balen dat we telkens bewijzen de snelste te zijn, maar altijd door de mechaniek in de steek gelaten worden. Moest je nu nog zeggen dat de wagen niet goed gemaakt is, of geen onderhoud krijgt, maar nee…Die wagen is echt top, met het allerbeste materiaal. En toch blijft er telkens wat anders stuk gaan. Het is echt frustrerend waardoor de moed van beiden wel zeer diep in onze schoenen is gezonken. En als ik zeg diep…dan is het diep hoor! Ook voor onze trouwe mecaniciens is dit balen natuurlijk. Als je iedere wedstrijd moet starten met de gedachte van ‘wanneer zal hij nu breken?wat zal er nu weer stuk gaan?’ dan is het niet meer leuk rijden en moeten we misschien toch de handdoek in de ring gooien..;”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws