Niet de gemakkelijkste wedstrijd voor Bert Coene

Ook Bert Coene kreeg het aan het stuur van de Ford Fiesta R5 niet op een schaaltje gepresenteerd zondag in de rally van de Monteberg.

Bert Coene: “Na het hele jaar al te zitten wachten op de eerste wedstrijd waren we klaar om van start te gaan in de Monteberg Rally. Het zou een andere wedstrijd worden dan we gewoon zijn. Onze crew telt immers meer dan 5 personen die mee mochten in de service. Bij deze dank voor het begrip binnen het team voor de keuze wie er mee kon.

Zondagmorgen gingen we met gemengde gevoelens van start, want hoe zou de Fiesta reageren op natte vettige wegen? We hadden verleden jaar de Ypres Rally gereden met de Fiesta, maar erna reden we nog enkele wedstrijden met de Mitsubishi. Zonder vooraf gereden te hebben met de Fiesta was het geen makkie om tijdens de eerste proeven het vertrouwen te winnen. Noch met het remmen, noch met de tractie .

De verwachtingen waren groter dan de resultaten in de eerste proeven. De 2e ronde gingen de hemelsluizen helemaal open en konden we zelfs op de rechte stukken niet voluit gaan door de aquaplaning. De derde ronde begonnen we wat op te bouwen , terwijl we in de laatste ronde toch al tijden in de top 10 konden rijden.

Achteraf gezien was het toch een goeie test voor de komende wedstrijden, eerst Hemicuda Rally midden oktober, en dan is het voorzien om het WK In de Ypres Rally te rijden.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws