Rally eindigt in gracht voor Isidoor Espeel

Na superlange winterslaap door de wel gekende situatie, stond de monteberg als 1ste wedstrijd op het programma die zou doorgaan. Deze keer was Isidoor Espeel piloot van dienst.

Kenny Deroo: “Isidoor reed twee jaar geleden deze wedstrijd, maar toen met een Citroën Saxo en als navigator Bram Fonteyne. Door Bram kwamen wij in contact en deze keer werd door Isidoor gekozen om zijn 2de rally te rijden met de Peugot 208 van het team Pevatec.

Een zeer gewaagde keuze en zeker met deze weersomstandigheden. Na de verkenningen op zaterdag stonden we fris aan de start zondagmorgen , en dat was broodnodig. Het parkoers was omgedoopt tot een echt modderboeltje. Isidoor reed verstandig maar toch verrassend snel. Na 2 proeven stonden we 38ste algemeen en derde in klasse R2, en die waren talrijk aanwezig in Poperinge.

Halfweg wedstrijd waren we al opgeklommen naar de 26ste plaats algemeen, door een prachtige 19de tijd algemeen op KP Busseboom. We konden het beiden niet geloven toen we terug op de servicezone aankwamen. Na een grondige check up van onze topmecaniciens en een overheerlijke maaltijd van Noma konden we er terug tegen. Ook de regen was eindelijk gestopt.

Maar daarom ging het zeker niet makkelijker worden. Op de eerste proef van de derde ronde waren we terug supergoed onderweg , tot we 2 bochten voor het einde in een ‘coupure’ een slag kregen, de Peugeot dwars ging en Isidoor de controle volledig kwijt was. We kwamen tot stilstand in de gracht maar zonder veel erg. Maar publiek was daar niet toegelaten en meteen was het over and out. Superjammer want alles verliep perfect, maar ook dit is rally. We kijken positief terug op deze wedstrijd. Isidoor mag best trots zijn op zijn supergoede prestatie. Bij deze wil ik hem bedanken voor de toch superleuke dag en ervaring. Ook dank aan het voltallig team van Pevatec Competition voor de perfecte wagen. “

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Kristoffersson snelt naar de overwinning in Letland

De eerste manche van de World RX of Latvia vond vandaag plaats, de eerste wedstrijd waar publiek aanwezig mocht zijn, echter wel...

Thierry Neuville aan de leiding in Turkije

Het gevecht waar we eerder over hebben bericht tussen Thierry Neuville en Sébastien Ogier is abrupt tot een einde gekomen op de...

Serieus gevecht aan de gang

Het lijkt erop dat we afstevenen op een secondengevecht tussen Sébastien Ogier en Thierry Neuville. Na vijf proeven is het verschil tussen...

Drama op proef drie voor Tanak

De eerste proef van vandaag zorgt meteen voor zorgen bij Hyundai, Ott Tanäk moest aan de kant met een gebroken stuurinrichting. Sébastien...

Europese premiere van de nieuwe Lexus LS

Vandaag onthult Lexus als Europese primeur de vernieuwde LS sedan, die nieuwe technologieën, uitrusting en designkenmerken introduceert en zo zijn status van...

Ferrari di Roma, een echte schoonheid

Tijdens mijn bezoek aan Ferrari mocht ik genieten van de Ferrari di Roma, een rasechte GT. De naam van deze prachtige bolide...

Gerelateerd nieuws