Rally eindigt in gracht voor Isidoor Espeel

Na superlange winterslaap door de wel gekende situatie, stond de monteberg als 1ste wedstrijd op het programma die zou doorgaan. Deze keer was Isidoor Espeel piloot van dienst.

Kenny Deroo: “Isidoor reed twee jaar geleden deze wedstrijd, maar toen met een Citroën Saxo en als navigator Bram Fonteyne. Door Bram kwamen wij in contact en deze keer werd door Isidoor gekozen om zijn 2de rally te rijden met de Peugot 208 van het team Pevatec.

Een zeer gewaagde keuze en zeker met deze weersomstandigheden. Na de verkenningen op zaterdag stonden we fris aan de start zondagmorgen , en dat was broodnodig. Het parkoers was omgedoopt tot een echt modderboeltje. Isidoor reed verstandig maar toch verrassend snel. Na 2 proeven stonden we 38ste algemeen en derde in klasse R2, en die waren talrijk aanwezig in Poperinge.

Halfweg wedstrijd waren we al opgeklommen naar de 26ste plaats algemeen, door een prachtige 19de tijd algemeen op KP Busseboom. We konden het beiden niet geloven toen we terug op de servicezone aankwamen. Na een grondige check up van onze topmecaniciens en een overheerlijke maaltijd van Noma konden we er terug tegen. Ook de regen was eindelijk gestopt.

Maar daarom ging het zeker niet makkelijker worden. Op de eerste proef van de derde ronde waren we terug supergoed onderweg , tot we 2 bochten voor het einde in een ‘coupure’ een slag kregen, de Peugeot dwars ging en Isidoor de controle volledig kwijt was. We kwamen tot stilstand in de gracht maar zonder veel erg. Maar publiek was daar niet toegelaten en meteen was het over and out. Superjammer want alles verliep perfect, maar ook dit is rally. We kijken positief terug op deze wedstrijd. Isidoor mag best trots zijn op zijn supergoede prestatie. Bij deze wil ik hem bedanken voor de toch superleuke dag en ervaring. Ook dank aan het voltallig team van Pevatec Competition voor de perfecte wagen. “

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws