Vernieuwde Land Cruiser met betere prestaties en uniek black pack

Met een off road-verleden van bijna 70 jaar blijft Toyota’s iconische Land Cruiser uniek in zijn segment doordat hij uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid weet te combineren met ongeëvenaarde off-road prestaties en nog hogere niveaus van luxe, prestige en comfort voor de inzittenden.

De Land Cruiser is verkrijgbaar in meer dan 190 landen over de hele wereld, meer dan enig ander model van Toyota, en heeft dankzij zijn ongeëvenaarde off-road eigenschappen een ijzersterke reputatie opgebouwd als een van de meest onverwoestbare en betrouwbare 4×4’s. Bovendien legt het model in talrijke Europese landen de beste verkoopcijfers voor in zijn segment.

De vernieuwde Land Cruiser 2020 vijzelt deze reputatie nog verder op met een krachtige 2,8 liter dieselmotor, de toepassing van Stop & Start technologie, verbeteringen aan zowel het multimediasysteem als het Toyota Safety Sense pakket actieve veiligheidstechnologieën en de toevoeging van een speciaal Black Pack met kenmerkende stijlelementen.
De 2,8 liter, 4-cilinder, DOHC, 16-kleppen, common-rail dieselmotor heeft een bewezen staat van dienst en biedt meer kracht en koppel. De maximale vermogensafgifte is met 27 DIN pk/20 kW verhoogd tot 204 DIN pk/150 kW bij 3000-3400 tpm en het maximale koppel is met 50 Nm verhoogd tot 500 Nm bij 1600-2800 tpm.

In combinatie met een zestraps automatische transmissie geeft dit de Land Cruiser een maximumsnelheid van 175 km/u en wordt de 0-100 km/u versnellingstijd in vergelijking met zijn voorganger met 3,0 seconden verbeterd tot 9,9 seconden.
Anderzijds heeft de toepassing van Toyota’s Stop & Start technologie zowel het gemiddelde brandstofverbruik als de Co2-uitstoot2-uitstoot verminderd, de eerste met 0,7 l/100 km tot 7,0 l/100 km en de tweede met 18 g/km tot 192 g/km.

Ook het niveau van de boorduitrusting is verder opgekrikt dankzij een geüpgraded multimediasysteem. Het nieuwe systeem biedt aan de hand van snellere software en schermrespons, een multi-touch aanraakscherm en een aanpasbaar beginscherm zowel Apple CarPlay® als Android Auto™ connectiviteit.

Het systeem biedt verder een one-box zoekfunctie, he system features a one-box search facility, 3 jaar Map Care en online diensten en draadloze kaartupdates. De online diensten zijn o.a. real-time verkeersmeldingen, een online Google zoekrobot en verdere informatie over snelheidscamera’s, parkeergelegenheid, brandstofprijzen en het weer.
De Land Cruiser is nu uitgerust met het tweede generatie pakket Toyota Safety Sense actieve veiligheidstechnologieën. Deze zijn uitgebreid met een Pre-Collision System (PCS) met zowel voetgangersdetectie in het donker als fietsersdetectie overdag en Intelligent Adaptive Cruise Control.

Naast deze technologische updates biedt de Land Cruiser de klant ook meer stijl en prestige dankzij een optioneel speciaal Black Pack voor dit gamma.
Enkele van de nieuwigheden van het ‘Black Pack’ aan de buitenkant van de Premium-versie zijn o.a. een volledig donkerchromen voorgrille en sierbeslag achteraan, voor het eerst in de Land Cruiser familie; zwarte sierringen rond de mistlampen, deursierstrippen en heldere achterlichtunits. Het interieur is verder uitgewerkt met een kenmerkende zwarte afwerking van de middenconsole en de middentunnel.

Geen andere SUV is in staat om de unieke combinatie van off-road prestaties en baandynamica van de vernieuwde Land Cruiser 2020 te bieden. Zijn indrukwekkende verschijning, verbeterde prestaties en uitmuntende boordtechnologie profileren hem nu meer dan ooit als een premium 4×4, met een perfecte mix van alleterreinskenmerken, comfort en verfijning.

Waar u ook heen wilt, de Land Cruiser brengt u ernaar toe. En ook terug.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws