Enkele warme momenten voor Jeoffrey Lerminez

Jeoffrey Lerminez en Danny Markey mochten zich net zoals zovelen eindelijk nog eens klaarstomen voor een rallywedstrijd. Meteen was de Monteberg ook hun debuut met de nieuwe Ford Fiesta R5 ex-Moffett.

Jeoffrey Lerminez: “Na een te lange rally pauze konden we afgelopen weekend eindelijk nog eens de rallyhelm opzetten voor de rally van de Monteberg. Voor ons met het debuut van de Fiesta voor de eerste keer in de R5 klasse.

We hadden ons doop met de wagen liever in andere weersomstandigheden gedaan, maar de hemelsluizen bleven de hele dag open. De eerste ronde waren we voorzichtig van start gegaan zonder ons te focussen op onze tijden . Meteen zagen we al dat het parcours tot een modderpoel ging omgetoverd worden door het diep couperen overal. De tweede boucle was iets droger in de rechte stukken maar niks beter in de bochten. Toen we aan de start van de derde ronde kwamen viel het water terug met bakken uit de lucht en konden zelfs onze ruitenwissers niet mee. Overal was er aquaplaning en we opteerden om geen zotte toeren te doen.

De laatste ronde werkten we vooral af met het oog op een resultaat. Met een 10de plaats waren we heel tevreden de dag te kunnen afsluiten. Ons doel was de auto leren kennen en die heelhuids terug op de trailer te kunnen plaatsen en dit is ons gelukt al was het hier en daar toch efkes heel warm. Na het wegvallen van de omloop van Vlaanderen is onze volgende en waarschijnlijk nog enige wedstrijd de Hemicudarally . Nog een dikke pluim naar de organisatie, en zeker naar het publiek, die zich ook in deze weersomstandigheden voorbeeldig gedroeg.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws