World RX in Spa verhuist naar november

De Spa World Rallycross of Benelux, de Belgische manche van het FIA World Rallycross Championship dat normaal zou doorgaan in het weekend van 3 en 4 oktober, wordt nu verplaatst naar het weekend van 21 en 22 november.

De verschuiving naar november heeft, volgens het persbericht, te maken met het feit dat men hoopt dat de maatregelen inzake Covid-19 tegen die datum wat versoepeld zouden zijn en dat men, in vergelijking met begin oktober waar maar 400 toeschouwers aanwezig mogen zijn, er dan meer volk wordt toelaten.

Deze beslissing werd na heel wat overleg met de FIA, overheid en organisator genomen en is te begrijpen natuurlijk. Keerzijde van de medaille is dat zowel de World RX als de, zeg maar WRC Ypres Rally, in hetzelfde weekend (zaterdag) vallen. Pluspunt is dan weer dat men op zondag van een dubbel spektakel kan genieten.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws