FIA World Touring Car Cup start in Zolder

De eerste manche van het WTCR – FIA World Tour Car Cup 2020 zou volgens de aanvankelijke planning gereden worden op de Salzburgring in Oostenrijk in het weekend van 12 en 13 september, maar ook daar steekt Covid-19 nu een stokje voor. Het is te zeggen, de openingsmanche gaat in dat weekend nog steeds door, maar dan op Circuit Zolder en dat is natuurlijk schitterend nieuws voor de Limburgse omloop.

Dat maakte het WTCR gisterenvavond nog bekend. Eurosport Events is in deze omstandigheden natuurlijk blij dat het op zo’n korte termijn een akkoord met Circuit Zolder heeft kunnen bereiken. De wijziging werd dan ook al goedgekeurd door de FIA.

“Het was zeer onverwacht om op minder dan drie weken voor de start van het seizoen van locatie te moeten wisselen, maar het is dan toch gelukt en we moeten Jean Todt en de FIA dan ook bedanken voor de goedkeuring van deze wijziging op zo’n korte termijn,” laat François Ribeiro, hoofd van WTCR-promotor Eurosport Events, weten.

Tot zover het goede nieuws, het minder goede nieuws kent u waarschijnlijk ook al want ook bij de openingsmanche van het WTCR is er geen publiek toegelaten.

(foto met dank aan WTCR)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws