“Alsof we nooit weg waren”

Na een inactiviteit van maar liefst 14 maanden stond Steven Dolfen, met Niels Pierpont als co, nog eens aan de start van een wedstrijd. Niet met de gekende Opel Adam R2, maar met een Peugeot 208R2 van bij Pevatec. Zo keerde Steven terug naar de wagen waarmee hij misschien wel zijn mooiste resultaten mee wist te behalen. 

“Het klopt dat we begin 2017 niet in de beste verstandhouding uit elkaar zijn gegaan, achteraf gezien een spijtige zaak. Mijn rallyloopbaan had er waarschijnlijk anders uitgezien. Maar toen we afgelopen weekend, samen met de mannen van het service team aan de slag waren, bleek algauw dat dit verleden tijd was en de drive er was om opnieuw een goed resultaat neer te zetten”. 

De omstandigheden waren ‘Condroziaans’ te noemen, dus waren de pk’s minder van belang in deze verkorte versie van de Monteberg Rally. Een ganse dag konden Steven en Niels zich dan ook handhaven aan de rand van de top 10 met zelfs een 6de tijd algemeen in de gietende regen.
 

“Het was net geen vier jaar geleden dat ik nog de 208 had bestuurd. Zonder maar één meter voorbereiding, voor het eerst op Pirelli’s en dat in de regen. Zelfs voor iemand met ervaring was het even afwachten wat dat zou geven. Maar het was thuiskomen, want na drie proeven hadden we de 208 opnieuw in de hand alsof we nooit waren weg geweest. De tijden logen er dan ook niet om.”

Niels, iemand die geen schrik heeft van een uitdaging deed zijn werk meer dan voortreffelijk. Hij zorgde ervoor dat de vierde lus gecontroleerd werd afgewerkt, die finaal een 12de plaats algemeen en een officieuze overwinning in F2 opbracht. 
Als deze geslaagde come-back een vervolg krijgt valt nog af te wachten. 
“Verdere plannen zijn er helaas nog niet, de goesting is alleszins terug, maar op dit moment hebben andere zaken prioriteit. Als er zich toch een mooie opportuniteit zou voordoen, zullen we die zeker in overweging nemen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws