Grotere kans om te winnen

Het Belcar Endurance Championship 2020 is dit weekend aan zijn tweede manche toe, in het kader van het prestigieuze DTM-weekend op het TT Circuit in het Nederlandse Assen. Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten zullen er met de Norma M20 van Krafft Racing er alles aan doen om een eerste seizoenszege te veroveren.

Na de openingsmanche in Zolder mocht het trio van de in de Belgische kleuren uitgevoerde Norma meteen de eerste trofeeën van het seizoen omhoog steken. Tweede algemeen, tweede in de Belcar 1-klasse: na het lange wachten was het een degelijke start van het seizoen. “Maar het kan beter natuurlijk”, stelt Bert Longin met een brede grijns. “We weten waar het hebben laten liggen – de pitstops zullen deze keer sneller verlopen, dat geef ik je op een briefje – en zijn meer dan ooit klaar om in beide races voor de overwinning te gaan.” Beide races, inderdaad. In Assen worden er immers meteen twee wedstrijden afgewerkt. “In die van een uur op zaterdag deel ik allicht de wagen met Christoff, tijdens die van 120 minuten op zondag – met twee verplichte pitstops – rijden we alle drie”, legt Longin sr. uit.

Stienes Longin gaat bovendien ook aan de slag in de Nederlandse Supercar Challenge, met een BMW M2 CS. “Een project om ondernemer Peter Guelinckx wat te helpen bij zijn eerste stappen in de autosport”, legt Longin uit. “Dat valt zonder probleem te combineren met de Belcar-races.” Belcar-races waar Stienes een heel goed oog in heeft. “Ik denk dat onze kans om in Assen te winnen groters is dan in Zolder, ja”, aldus de Leuvenaar. “De snelle bochten van het TT Circuit liggen onze Norma uitstekend en we zijn heel goed voorbereid. Ik weet dat het zou kunnen regenen, maar als dat niet op het laatste moment gebeurt, en we dus tijd krijgen om onze set-up aan te passen, dan zou dat geen probleem mogen opleveren.” Ook Christoff Corten heeft al wat ervaring op de omloop in de Nederlandse provincie Drenthe, en blikt vol vertrouwen vooruit. “Assen is één van mijn lievelingscircuits, inderdaad”, glimlacht Corten. “Ik weet dat onze Belcar-concurrenten er sterk voor de dag zullen komen, maar dat boezemt ons geen schrik in.

We kunnen ze aan.” Voor het eerst dit seizoen zijn er ook opnieuw toeschouwers toegelaten. Wie de races in The Cathedral of Speed live wil bijwonen moet wel op voorhand tickets kopen, via DTM-Assen.com . “Ik kijk er al naar uit”, besluit Bert Longin. “De fans hebben veel te lang op hun honger moeten zitten, en we zijn vast van plan om ze heel wat spektakel aan te bieden.” De vrije trainingen voor de tweede Belcar-meeting van 2020 worden op vrijdagochtend (11u25) afgewerkt, ’s namiddags (17u25) volgen dan de kwalificaties. Geracet wordt er op zaterdagochtend (11u20, één uur) en zondagnamiddag (16u35, 120 minuten).

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws