‘Which?’ noemt Lexus het meest betrouwbare automerk in een enquete naar de betrouwbaarheid van auto’s

De auto’s van Lexus zijn opnieuw uitgeroepen tot de meest betrouwbare op de markt. In de enquête naar de betrouwbaarheid van auto’s die ‘Which?’ onlangs heeft gepubliceerd, eindigt het merk op de eerste plaats.

Het uitgebreide onderzoek van de consumentenorganisatie had betrekking op bijna 59.000 afzonderlijke auto’s en de uitkomsten zijn gebaseerd op de praktijkervaringen en meningen van meer dan 47.000 Britse automobilisten. Lexus stelde zijn leiderspositie veilig met een foutloos rapport voor de CT 200h hatchback en vrijwel perfecte prestaties van de NX, zijn middelgrote SUV. De resultaten hadden betrekking op auto’s van nieuw tot drie jaar oud en van drie tot acht jaar oud.

In het enthousiaste verslag van ‘Which?’ staat: “Hebt u het geld om een Lexus te kopen? Doe het dan. U zou wel eens kunnen vergeten hoe de wachtkamer van een werkplaats eruitziet.”

De zelfopladende hybride technologie van Lexus draagt in belangrijke mate bij aan deze indrukwekkende prestaties. ‘Which?’ benadrukt dat de auto’s van Lexus storingsbestendiger zijn door de beproefde duurzaamheid en mechanische eenvoud van het geëlektrificeerde systeem. Lexus introduceerde in 2005 zijn eerste hybride in het topsegment van de Britse markt en heeft de prestaties en efficiëntie van het systeem sindsdien voortdurend verbeterd en in al zijn modellen toegepast. Hybrides vormen tegenwoordig 99,8 procent van de nieuw verkochte auto’s in Groot-Brittannië.

“De resultaten van het grondige onderzoek dat ‘Which?’heeft uitgevoerd, zijn een verdere bevestiging van de duurzame kwaliteit en het vakmanschap die in elk Lexus-model aanwezig zijn”, zegt Ewan Shepherd, directeur van Lexus in Groot-Brittannië. “Het maken van auto’s waar mensen jaar na jaar op kunnen vertrouwen, is essentieel voor ons bedrijf en gaat hand in hand met onze toezegging om altijd de hoogste klantenservice te verlenen.”

Met meer dan 1,3 miljoen leden en donateurs is ‘Which?’ de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in Groot-Brittannië.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gilles Magnus: “Een stevige hap”

Na een uitstekend debuut in de FIA WTCR in Zolder snijdt Gilles Magnus dit weekend één van de meest iconische circuits uit...

Nicolas Vandierendonck wil kloof slaan in tussenstand

Met een meeting op het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort is de Porsche Carrera Cup Benelux aanbeland bij de derde manche van het...

Akio Toyoda trots op de overwinningen in de 24 uur van Le Mans en Rally Turkije

We zouden de 24 uur van Le Mans 2020 kunnen winnen. We zouden in hetzelfde weekend ook de Rally van Turkije kunnen...

Reden genoeg tot feesten bij BMA

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 R5) hebben zondag de Rallye Castine – Terre d’Occitanie gewonnen. Munster won zes van de...

Winst voor Nico Rogiers en Steven Ramboer in Waremme

Ook Nico Rogiers en Steven Ramboer waren blij dat de Renault Clio 2 Rally Challenge, na maanden inactiviteit door Covid-19, weer van...

Turboproblemen voor Nicola Stampaert

Net zoals heel wat andere Vlaamse piloten, trok ook Nicola Stampaert met de Ford Fiesta naar het Critérium Jean-Louis Dumont.

Gerelateerd nieuws