RallyandRaces goes Rally San Martino di Castrozza

Vandaag aangekomen in Italië en daar stond het verkennen van de proeven al als agendapunt nummer één geprogrammeerd uiteraard en er is maar één woord voor: adembenemend!

We lichten graag toe wat we vonden op de eerste proef van Manghen, goed voor 22km sensatie.

Starten doen we bij het dorpje Piazzol. De proef begint op een zeer lichte helling, soms breed dan weer smal en dit voor een zevental kilometer, de snelheid is bij momenten zo hoog dat men drie chicanes heeft ingebouwd. Na deze 7 km betreden we het ‘oude’ en nu bekende stuk van Manghen waar het tempo heel erg verandert door de smalle weg en steile helling. Een reeks spectaculaire haarspeldbochten die naar de top van de pas leiden mag niet ontbreken. Dan is het allemaal bergafwaarts, duizelingwekkende haarspeldbochten, afwisselend accelereren en remmen. In deze afdaling komen de piloten met lef naar boven, de wagens worden op deze proef echt heel hard aan de tand gevoeld. 22 km pure sensatie die je alleen in de beste rollercoasters kan terugvinden.

Na de verkenning trok ik richting rallycenter waar een hartelijke verwelkoming mij te wachten stond. Behulpzaam, alle info verstrekkend…heel fijn zo ontvangen te worden!

Morgen actie!

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws