Ugo De Wilde wil de Ring op voor de Eurocup Formula Renault

Na een bewogen begin van het seizoen, is de 17-jarige Brusselaar Ugo De Wilde na een zomerpauze helemaal klaar voor het vervolg van het seizoen in de Eurocup Formula Renault. De Wilde behaalde ondertussen knappe resultaten in de VW Fun Cup en het nationale Belcar kampioenschap.

Vijf weken zijn voorbij gegaan sinds de laatste afspraak van de jonge eenzitterrijders in Imola, waar de wedstrijden op zijn zachtst gezegd zeer bewogen waren. Ugo de Wilde pakte er tweemaal vier punten, maar dat is onvoldoende voor de Belgische eenzitterhoop in bange dagen. De Wilde wil hoger mikken, dit weekend op de Nürburgring voor de derde meeting van het seizoen, de tweede samen met de GT World Challenge Endurance.

“Ik voelde me afgelopen seizoen al goed op de F1-omloop van de Nürburging waar mijn huidig team, Arden Motorsport, overigens prima resultaten behaalde met onder meer een podium voor Alex Quinn”, aldus Ugo die het nog steeds zonder voorbereiding op de simulator moet doen vanwege de coronamaatregelen. “Mijn team is in Engeland gevestigd en dus moet je in quarantaine om daar te verblijven. Gelukkig ken ik de omloop en hebben we vrijdag viermaal 50 minuten durende testen. Normaal gezien ben ik dus niet in het nadeel.”

Het doel van het weekend is duidelijk: “Ik mik op het podium en dus moet je bij de top 4 op de startgrid staan, anders wordt het erg moeilijk. Inhalen zonder de DRS in onze ‘regionale’ F3 is moeilijk en de verschillen zijn erg klein. In Italië kwam ik een fractie van een seconde te kort om vooraan op de startgrid te staan. Ik wil echt alles uit de kast halen tijdens de chronoritten, vrijdag om 16u25 en zaterdag om 10u40.” De wedstrijden zijn er van telkens 30 minuten + één ronde en die races en die zijn te volgen via de live streaming op youtube of op de Facebook van de Renault Sport Series. De start wordt gegeven zaterdag om 15u35 en zondag om 10u25. Het weer is nog onzeker, maar hopelijk is het niet te veel een spelbreker in de Eiffel. “Ik heb gezien dat er voorlopig geen regen wordt voorspeld en ik hoop eigenlijk dat het zo blijft. De zichtbaarheid in de regen is vaak erg beperkt omdat de diffusers achteraan op onze wagens het water doen opspatten. Dat is dan vaak aanleiding voor de safety car om de race te onderbreken…”

Ondertussen heeft Ugo De Wilde mooie prestaties neergezet in de nationale autosport: hij haalde twee poleposities en twee zeges in de klasse, met telkens de snelste wedstrijdronde als bonus in respectievelijk de VW Fun Cup met team M3M en in de Belcar Series met Speedlover Porsche John… De Wilde. Ugo wil dan ook die positieve tendens verderzetten.

“Uiteraard zijn dat andere competities dan de Europcup, maar ik win graag, ook in andere competities. Ik rij graag en dat maakt me gelukkig. Ik ben goed in vorm, ik voel me ook goed en ik wil tijdens de komende weekends, op de Nürburgring, in Magny-Cours en in Zandvoort laten zien wat ik kan.”

In de drie volgende wedstrijden wil Ugo De Wilde zich herpositioneren in de strijd om de titel, nog voor het seizoen halverwege is dus.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws