Productie van de langverwachte GR YARIS is gestart

Op 26 augustus 2020 verliet de eerste in serie geproduceerde GR Yaris de montagelijn in de Motomachi-fabriek in Toyota City (Japan). De compleet nieuwe productiefaciliteit is opgezet om te voldoen aan de specifieke eisen die de productie van de GR Yaris met zich meebrengt.
Door Toyota’s keuze om weer sportwagens in Japan te gaan produceren, kregen de productie-ingenieurs in feite de kans om speciaal voor de GR Yaris andere montageprocessen te ontwerpen.

Daarnaast heeft TOYOTA GAZOO Racing een speciale ‘GR-fabriek’ opgericht om GR-sportwagens te produceren. De fabriek bestaat uit een aantal afzonderlijke montageafdelingen die door automatisch geleide voertuigen met elkaar verbonden zijn en omvat carrosserie- en montagelijnen zonder transportbanden. Dankzij deze processen kan de fabriek zeer stijve carrosserieën bouwen (essentieel voor sportwagens) en een zeer nauwkeurige montage garanderen, wat lastig voor elkaar te krijgen is op normale productielijnen voor grote aantallen.

Trouw aan zijn overtuiging met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling bracht TOYOTA GAZOO Racing hooggeschoolde technici uit de hele Toyota-organisatie samen in deze fabriek. Deze teamleden, die ‘Takumi’ worden genoemd, staan bekend om hun uitzonderlijke vakmanschap. Deze nieuwe fabriek van TOYOTA GAZOO Racing wordt ook gebruikt om training in vakmanschap en technische vaardigheden te geven aan werknemers van andere productiebedrijven van Toyota.

De GR Yaris, die voortkomt uit het WRC, is een unieke sportwagen op basis van een nieuw platform en heeft een compleet nieuwe 1.6-liter driecilinderturbo, die 261 pk en 360 Nm levert. De auto heeft een speciaal ontworpen, direct door de autosport geïnspireerde GR-FOUR vierwielaandrijving en weegt slechts 1280 kg.
Na de succesvolle start van de online reserveringen in maart 2020 worden de eerste auto’s eind 2020/begin 2021 met voorrang aan deze vroege klanten geleverd.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws