Dubbele Belcar-confrontatie op TT Circuit in Assen

Dit weekend wordt op het legendarische TT Circuit in het Nederlandse Assen de tweede manche van het Belcar Endurance Championship 2020 gereden. Tijdens die tweede manche, afgewerkt in het kader van het prestigieuze DTM-weekend, kunnen de deelnemers van het nationale uithoudingskampioenschap het meteen twee keer tegen elkaar opnemen: één keer in een wedstrijd over een uur, ’s anderendaags in een race over twee uur.

The Cathedral of Speed. Zo staat het 4,545 kilometer lang TT Circuit in het Nederlandse Assen bij de fans van gemotoriseerde sporten bekend. Een reputatie die de omloop in de provincie Drenthe vooral dankt aan zijn indrukwekkende motorraces, maar ook op vier wielen valt er in Assen altijd wel spektakel te beleven. Dat zal in het kader van het nakende DTM-weekend niet anders zijn, en al zeker niet tijdens de twee races voor het Belcar Endurance Championship.
Op zaterdagochtend wordt er een wedstrijd van een uur – met verplichte pitstop – afgewerkt, zondagavond wordt het raceweekend afgesloten met een race over 120 minuten.

Belcar 1: Versterking bij Deldiche Racing, acht proto’s aan de start

Russell Racing by PK Carsport, de winnaars van de eerste Belcar-race van 2020 in het kader van de Belcar Race Day, krijgen in de klasse van de kleine prototypes opnieuw het gezelschap van een pak andere laagvliegers. Maar liefst acht teams tekenen present in Belcar 1. Bij Deldiche Racing staan er dit weekend drie Norma’s M20 onder de tent: Steve Vanbellingen (op de #21) en Sam Dejonghe (op de #111) gaan er voor het eerst dit seizoen aan de slag.

Belcar 2: Solo of niet?

De slotfase van de eerste Belcar-wedstrijd van 2020 bewees nog maar eens dat het er in de ‘Porsche-klasse’ heel spannend aan toegaat. Vier 991’s maken de verplaatsing naar het noorden: twee exemplaren van Belgium Racing, en de bolides van RED ANT Racing en Speedlover.

Op deze laatste – klassewinnaar bij de seizoensopener – staat het nog niet vast of John De Wilde opnieuw een teammaat krijgt, dan wel of hij het deze keer alleen probeert. Dat laatste is wel het geval voor Kris Wauters op de #97, want broer Koen blijft in België met andere verplichtingen.

Belcar 3: Hamofa versus Lambo

Net zoals in Zolder begin augustus brengt Hamofa Racing twee indrukwekkende bolides naar Assen, met de BMW i8 GTR en de McLaren. Eerstgenoemde leek bij de seizoensopener lange tijd op weg naar een eerste ereplaats, en wil nu die mooie prestatie bevestigen.

De concurrentie bestaat uit twee welbekende Lamborghini’s SuperTrofeo: de Belgium Racing-auto van regerende Belcar-kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, en het exemplaar van Totaalplan Racing.

Belcar 5-6: Eén Audi tegen drie BMW’s

In Zolder trok de QSR Racingschool Audi RS3 LMS aan het langste eind in Belcar 5, maar BMW-teams JJ Motorsport (M2 CS Racing) en Kuepperracing (M3) zijn vast van plan om een herhaling van dat scenario te vermijden. Bij Simtag Racing wordt opnieuw de enige Belcar 6-bolide ingezet, een BMW 325.

De vrije trainingen voor de tweede Belcar-meeting van 2020 starten vandaag, net voor de middag om 11.25 uur, in de vroege vooravond volgen straks om 17.25 uur dan de kwalificaties. Geracet wordt er op zaterdagochtend (11u20, 60 minuten) en zondagnamiddag (16u35, 120 minuten).

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

We wachten geduldig af …

Deze avond kwam de Vlaamse regering samen met als doel heel wat nieuwe maatregelen in het leven te roepen, zijnde bestaande maatregelen...

De VW Fun Cup maakt kalender voor 2021 bekend

Never give up! Ondanks de verplichte annulatie van de Belgian Autumn Races door de sluiting van het Circuit de Spa-Francorchamps, een gevolg...

SRT beleeft sterk weekend op eigen bodem in GT4 European series

Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series en met de Belgische manche dit weekend,...

De DTM in 2021 krijgt steeds meer vorm

Gisterenavond heeft ITR, de organisator van de DTM, bijkomende details gepubliceerd aangaande de regelgeving voor de races van volgend jaar.

Lexus passeert mijlpaal van 1.000.000 verkochte auto’s in Europa

Lexus heeft de mijlpaal van één miljoen verkochte auto’s bereikt in Europa: de magische grens van zeven cijfers werd in september doorbroken....

Nicolas Baert debuteert in WTCR

De indrukwekkende prestaties van Nicolas Baert in de TCR Europe dit seizoen zijn niet onopgemerkt gebleven. Komend weekend maakt de zoon van...

Gerelateerd nieuws