Eindelijk weer toeschouwers op het circuit

In het DTM staat dit weekend met de zevende en achtste manche de vierde ronde van het seizoen op het programma en dat zal er eentje worden die men zich later nog zal herinneren als zijnde de eerste ronde in 2020 … met publiek, want jawel, op het TT Circuit in Assen is er publiek op de tribunes toegelaten.

“Schitterend, het voelt zo een beetje aan als het ‘einde van de eenzaamheid’,” klinkt het bij thuis- en Audi fabrieksrijder Robin Frijns. Frijns was maar liefst bij vier van de zes races de snelste in de kwalificaties, maar kon geen van zijn ‘pole positions’ omzetten in een overwinning. De Nederlander hoopt natuurlijk om daar voor eigen publiek verandering in te brengen.

Op het programma staan vandaag twee vrije trainingen, nl. om 13.00 uur en om 15.40 uur. Morgen voormiddag hebben de rijders 20 minuten tijd om zich te kwalificeren (10.40-11.00 uur). De eerste race start dan ’s namiddags om 13.33 uur. Voor de tweede race schuiven we door naar zondag, met eveneens de start om 13.33 uur.

In de stand van het kampioenschap zien we Nico Müller (Audi Sport Team ABT Sportsline) aan de leiding staan met 133 punten, gevolgd door René Rast (Audi Sport Team Rosberg) met 97 punten. Robin Frijns, teamgenoot van Müller, staat derde met 92 punten. Timo Glock (BMW Team RMG) is de eerste BMW-rijder in de top 5, hij staat vierde met 52 punten. Jamie Green sluit met 47 punten die top 5 af. Marco Wittmann (BMW – 40 ptn), Mike RockenFeller (Audi – 40 ptn), Loïc Duval (Audi – 36 ptn), Lucas Auer (BMW – 35 ptn) en Sheldon Van der Linde (BMW – 29 ptn) maken de top 10 compleet.

Het beperkte publiek dat in Assen de toegang wordt verschaft zal in totaal vijf raceseries te zien krijgen want naast het DTM zijn ook de Belcar Endurance Series, de Tourenwagen Classics, de Supercar Challenge en de Mazda MX-5 Cup er te gast.

Ook Gerhard Berger, voorzitter van ITR, is in zijn nopjes. “We kijken enorm uit naar de terugkeer van het publiek op de tribunes, al beseffen we natuurlijk wel dat niet alle stoeltjes ingenomen zullen worden, maar het is een begin. De aanwezigheid van toeschouwers zal voor een extra motivatie bij de rijders zorgen, iedere sportman of -vrouw heeft de steun van zijn of haar fans nodig, in het DTM is dat niet anders. Ik hoop enkel dat deze wedstrijd hier in Assen niet de uitzondering gaat worden en dat we ook tijdens de komende races publiek mogen verwelkomen.”

Foto met dank aan DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws