De Audi Quattro blaast dit jaar 40 kaarsjes uit

Een mooie gelegenheid voor Autoworld Brussels om achttien exclusieve exemplaren van deze sportwagen in de schijnwerpers te zetten. In 1980 was het model dé sensatie op het Salon van Genève: Audi onthulde er voor het allereerst de Coupé Quattro, een ongezien krachtige en sportieve coupé (200 pk/147 kW) met vierwielaandrijving. Dit aandrijvingsconcept was tot dan toe voorbehouden voor trucks en 4×4’s.

Van 11 september tot 7 oktober vertellen de Audi Quattro’s bij Autoworld het fantastische verhaal van de sportwagen die de rally-wereld op zijn kop zette … én de veiligheid van auto’s revolutionair verbeterde. Je ontdekt er niet alleen een van de eerste coupés van het merk, maar ook tal van rally- en wedstrijdmodellen en iconische sportwagens. Verwacht je bijvoorbeeld aan een GR4 Rally uit 1980, een Rally Gr B uit 1983, een Ur-Quattro uit 1982, een RS2 uit 1993 en nog veel meer.

Als kers op de taart, en dankzij de steun van Audi Belgium zullen er ook 2 exclusieve wagens uit het Audi Tradition Museum uit Duitsland geëxposeerd worden, namelijk een 200 Quattro TransAM uit 1988 en de Audi Sport Quattro S1 waarmee Michèle Mouton de Pikes Peak International Hill Climb won in 1994 en 1995.

Meer info: www.autoworld.be.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws