De Audi Quattro blaast dit jaar 40 kaarsjes uit

Een mooie gelegenheid voor Autoworld Brussels om achttien exclusieve exemplaren van deze sportwagen in de schijnwerpers te zetten. In 1980 was het model dé sensatie op het Salon van Genève: Audi onthulde er voor het allereerst de Coupé Quattro, een ongezien krachtige en sportieve coupé (200 pk/147 kW) met vierwielaandrijving. Dit aandrijvingsconcept was tot dan toe voorbehouden voor trucks en 4×4’s.

Van 11 september tot 7 oktober vertellen de Audi Quattro’s bij Autoworld het fantastische verhaal van de sportwagen die de rally-wereld op zijn kop zette … én de veiligheid van auto’s revolutionair verbeterde. Je ontdekt er niet alleen een van de eerste coupés van het merk, maar ook tal van rally- en wedstrijdmodellen en iconische sportwagens. Verwacht je bijvoorbeeld aan een GR4 Rally uit 1980, een Rally Gr B uit 1983, een Ur-Quattro uit 1982, een RS2 uit 1993 en nog veel meer.

Als kers op de taart, en dankzij de steun van Audi Belgium zullen er ook 2 exclusieve wagens uit het Audi Tradition Museum uit Duitsland geëxposeerd worden, namelijk een 200 Quattro TransAM uit 1988 en de Audi Sport Quattro S1 waarmee Michèle Mouton de Pikes Peak International Hill Climb won in 1994 en 1995.

Meer info: www.autoworld.be.

Hans
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Belgium Racing-rijders willen scoren voor publiek!

Belgium Racing staat voor een van de belangrijkste raceweekends van het door corona geteisterde raceseizoen 2020. Circuit Zolder is op 3 en...

Hyundai Motorsport stopt samenwerking met Sébastien Loeb

Deze middag bevestigde Hyundai Motorsport dat er na twee jaar een einde is gekomen aan de samenwerking met Sébastien Loeb en Daniel...

Twee rally’s in België als voorbereiding Ieper voor Craig Breen

Van een aangename verrassing gesproken! De Aarova Rally, de tweede manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship 2020, krijgt een wereldtopper aan...

GPX Racing Porsche snelste algemeen aan het eind van de testdagen voor de Total 24 Hours of Spa

GPX Racing startte zijn campagne voor een tweede opeenvolgende zege in de Total 24 Hours of Spa op de best mogelijke manier,...

Met 3200 fans naar het DTM in Zolder

Een weekje na het American Festival met onder andere de NASCAR Whelen Euro Series en de Belcar verwelkomt Circuit Zolder andermaal een...

2020 FIA Junior WRC Kampioenschap wordt afgesloten in België

De slotwedstrijd van het 2020 FIA Junior WRC Kampioenschap zal verreden worden op de snelle asfaltproeven van de Renties Ypres Rally Belgium...

Gerelateerd nieuws