Progressie omzetten in resultaten

Nicolas Vandierendonck bevestigde tijdens het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux te Circuit Zolder de goede vorm uit het testwerk. Door omstandigheden greep hij echter in de drie races naast het algemene podium, wat nochtans tot zijn doelstellingen behoorde. Bij de tweede afspraak van het seizoen trekt de SHIPEX-rijder naar de Duitse Nürburgring met de brandende ambitie om eindelijk met eremetaal huiswaarts te keren!

“Bij de seizoensopener liet ik snelle chrono’s optekenen die in de lijn lagen van de resultaten tijdens de voorseizoenstesten. Helaas vertellen chrono’s niet het volledige verhaal”, erkent Nicolas Vandierendonck. “De snelheid was er, zonder twijfel. Het wordt komend weekend dan ook kwestie van die lijn door te trekken en de goede vorm te vertalen naar harde resultaten. De concurrentie zal echter niet mals zijn, want opnieuw tekenen er enkele jonge talenten present die in Zolder reeds duidelijk maakten bloedsnel te zijn. Daarnaast komen er ook extra tegenstanders aan de start in mijn categorie, ProAm, die naar mijn verwachting wel zullen strijden voor de algemene ereplaatsen. Bovendien zijn er daarbij ook rijders die ervaring hebben op de Nürburgring. Belangrijk, want het Duitse F1-circuit is niet te vergelijken met Circuit Zolder.”

“Ik hou zelf enorm veel van de Nürburgring en ik ben dan ook blij dat we de volledige piste mogen gebruiken. Dat tracé heeft enkele vloeiende bochtencombinaties waar je als rijder echt het verschil kan maken. Het komt erop aan goede lijnen te rijden en snelheid mee te nemen, want een klein foutje in een bocht kan je duur te staan komen op de lange rechte lijnen die volgen. In vergelijking met Circuit Zolder zou het hier bovendien ook iets eenvoudiger moeten zijn om in te halen, wat steeds leuk is voor de onderlinge strijd uiteraard.”

“Ik hoop dus dat we de pech van bij de seizoensopener achter ons kunnen laten en eindelijk op het algemene podium mogen plaatsnemen. Dat zou tevens een mooie beloning zijn voor het team, want EMG Motorsport heeft tijdens de winterperiode echt grote stappen gezet. Er is zeer veel geïnvesteerd in zowel materiaal als mensen met als doel een goed geoliede machine neer te zetten. Ik hoop Edgard Terium en zijn jongens dit weekend dus te kunnen bedanken met minstens één trofee!”

Op vrijdag 11 september staan er twee vrije trainingen op het menu, gevolgd door kwalificaties op zaterdagmiddag, terwijl een sprintrace van 25 minuten de dag besluit (17u40). Zondagmiddag staat op de middag (11u45) de tweede sprint gepland, gevolgd door de endurance race van 55 minuten die vanaf 16u55 wordt betwist.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws