Kinrara Trophy wordt omgedoopt tot Stirling Moss Memorial Trophy

Sir Stirling Moss is een autosport legende, dat is een feit. Zijn vaardigheid achter het stuur was onbetwistbaar, zijn vriendelijkheid en sportiviteit overduidelijk, en hij wordt door iedereen in de motorsportwereld enorm gemist. En om zijn naam te eren, wordt de Kinrara-trofee van Goodwood permanent omgedoopt tot de Stirling Moss Memorial Trophy.

De Kinrara-trofee, vaak ‘de mooiste race ter wereld’ genoemd, is een race met twee coureurs voor GT-auto’s die vóór 1963 deelnamen aan wedstrijden. Een hoogtepunt van de Revival sinds de introductie in 2016, het kent een werkelijk adembenemende deelnemersveld. Piloten vechten het uit op het circuit terwijl de zon ondergaat op vrijdagavond. Vaste deelnemers zijn onder meer de Aston Martin DB4 GT en de Ferrari 250 SWB, met wie Sir Stirling hier beide tijdens de hoogtijdagen van het circuit deelnam en won.

“Stirling en ik werden bij Goodwood altijd zo hartelijk verwelkomd door de familie en de fans,” zei Lady Susie Moss. “Hij zou zijn geraakt om herinnerd te worden met een race op zijn naam. Sterker nog, hij zou waarschijnlijk graag zelf deelnemen.”

“Stirling Moss stond bekend als’ Mr Goodwood”, zei de hertog van Richmond. “Maar hij was vooral onze vriend en speelde een grote rol in onze geschiedenis. We missen hem vreselijk en hadden het gevoel dat er geen betere manier was om dit te erkennen dan door ter ere van hem een ​​race te noemen. “

Door het wegvallen van het Festival of Speed en de Revival is de Goodwood SpeedWeek ontstaan die doorgaat van 16 tot 18 oktober. De Stirling Moss Memorial Trophy staat gepland op zaterdag 17 oktober. Dit evenement gaat door achter gesloten deuren maar is live te volgen via streaming service.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws